Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b418c4
Foto: Henri van Doorn
Politiek Meierijstad

Politieke waar voor uw geld?

Meierijstad / Sint-Oedenrode - De zestiende dag van elke maand krijgen de raadsleden van Meierijstad hun traktement: €1779,44 bruto. Uitgezonderd de raadsleden van de Socialistische Partij. Hun traktement gaat naar de partijkas. Op twaalf december zien de kiezers uit Sint-Oedenrode of de door hen gekozen raadsleden hun geld voor Rooi waard zijn. Uit de vroegere gemeente Sint-Oedenrode zitten naast ondergetekende de volgende collega's in de gemeenteraad: CDA: Daniëlle Aarts – van de Loo, Maarten van Bakel en Rien Verhagen. HIER: Peter Verbraak en Arie Smetsers. Lokaal Meierijstad: Wil van Gerwen. VVD: Wilma Wagenaars en Nick de Laat. Blanco: Thijs van Zutphen.

De leden van de gemeenteraad is gevraagd naar de geschiktheid van het Rooise gemeentehuis voor raad en griffie. Daarbij zijn, ook door ondergetekende, enkele gebreken genoemd. Intussen is iedereen duidelijk geworden dat deze bevraging deel is van een besluitvormingstraject dat aankoerst op verhuizing van de gemeenteraad en griffie naar Veghel. Om de raadsleden nog even voor een lastige standpuntbepaling te behoeden, vindt eerst nog het gebruikelijke "onderzoek" plaats. Vooraf door college en beambten gesouffleerde argumenten worden met een pseudowetenschappelijk sausje overgoten. Goed nieuws: Het bouwterrein in Veghel ligt klaar: Waar eerst de Blauwe Kei stond. Kosten zijn nog moeilijk in te schatten maar zullen wel ergens tussen de 10 en 15 miljoen euro liggen. Voor eer en glorie in de Veghelse politiek speelt geld een kleinere rol dan voor zaken waar de burger direct profijt van heeft. De gemeenteraad kan ook gewoon leven met de kleine ongemakken en dit geld besteden ten behoeve van de inwoners. Dan kan wethoudster Drs. J.C.M. (Coby) van der Pas-van Nuland (CDA) het baantje minder in het nieuwe Rooise zwembad er weer bij doen.
Toen Rooi, Schijndel en Veghel samengingen, is afgesproken dat het bestuurscentrum in Rooi kwam. Binnen twee jaar begint vanuit Veghel een schaamteloos lobby- en besluitvormingstraject om de boel naar Veghel te verhuizen. De bovengenoemde collega's, waaronder ook raadsleden die de fusiebesluiten namen, leggen binnen hun partij blijkbaar onvoldoende (licht)gewicht in de schaal om dit proces te keren. Tijdens het vorige debat hierover, gaf alleen Peter Verbraak (HIER) een duidelijk Roois geluid: De gemeenteraad moet gewoon in Rooi blijven vergaderen.

Ik daag de Rooise collega's uit om hun rug recht te houden en hun mond open te doen om deze schandelijke en vernederende besluitvorming te stoppen. Of maar liever eerloos naar weer een verkiesbare plaats op de lijst in 2022? Jullie zijn uitgedaagd! Laat zien dat je dat maandelijkse traktement voor Rooi waard bent. Mijn korte bijdrage aan het debat op 12 december zal uit drie letters bestaan, waarvan de eerste een N is.

Peter Verkuijlen
Gemeentebelang Meierijstad


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!