DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG Foto: Henri van Hoorn

Ongelukkige nederlaag voor Rhode in Wijchen

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Rhode/Van Stiphout Bouw speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen koploper Alverna uit Wijchen en daar waar een gelijkspel zeker verdiend was, moest Rhode uiteindelijk met lege handen uit vertrekken.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Rhode. In de tiende minuut bracht Daan van Dinten Joep van de Mortel met een kopbal alleen voor de keeper, maar helaas werd deze grote kans niet benut. In de zestiende minuut opnieuw een kans voor Rhode toen Simon van de Wetering net buiten het strafschopgebied werd gevloerd. Maar ook deze vrije trap werd niet benut. In de twintigste minuut moest Rhode-keeper Frank van den Boogaard de eerste keer in actie komen. Het spel golfde op en neer zonder dat er fraai gevoetbald werd. In de zevenendertigste minuut profiteerde Alverna bijna van een ongelukkige terugspeelbal, maar via de paal ging deze grote kans verloren. Ook Rhode kreeg nog een scoringskans. In de vijfenveertigste minuut kwam Mark van der Zanden in scoringspositie, de keeper voorkwam met de fraaie redding de Rhode voorsprong. Met de ruststand van 0 – 0 mocht Alverna het meest tevreden zijn.
In de tweede helft was er aanvankelijk  hetzelfde speelbeeld; twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden. Er was wel meteen een  goede redding van Frank van den Boogaard nodig om de 0 – 0 op het scorebord te houden. De 1 -0 in de tweeënzestigste minuut kwam letterlijk uit de lucht vallen. In een wat gelukkige situatie belandde de bal bij een Alverna-aanvaller die voor de 1 - 0 voorsprong van de koploper zorgde. Rhode bleef goed georganiseerd voetballen en bleef geloven in een goed resultaat bij de lijstaanvoeder. Maar toen Daan van Dinten in de vijfenzeventigste minuut zijn tweede gele kaart, dus rood, kreeg, werd die opdracht wel erg moeilijk. Zoals vaak bij voetbal valt het kwartje wel goed voor de koploper en is het voor de tegenstander vaak net niet. Uiteindelijk kreeg Alverna op het laatst nog wel kansjes om verder uit te lopen omdat Rhode met 10 man speelde en op zoek bleef gaan naar de verdiende gelijkmaker. Die viel uiteindelijk niet en ging de gelukkigste ploeg met de punten aan de haal.

Zondag Rhode – Unitas 30
Zondag ontvangt Rhode/Van Stiphout Bouw Unitas 30 uit Etten-Leur. Met 4 punten meer staat Unitas op de tiende plaats. Een belangrijke wedstrijd voor Rhode om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Met nog een uitwedstrijd tegen Eindhoven AV op 15 december sluit Rhode  2019 af om vervolgens op 26 januari 2020 de competitie te hervatten met een thuiswedstrijd tegen Best Vooruit.