Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 5d9211
Foto: Jeroen van de Sande
Human Interest

Wollerich voorzitter Alliance Gastronomique

Sint-Oedenrode - Eigenlijk wordt op 30 november pas bekendgemaakt wie de nieuwe voorzitter wordt van de Alliance Gastronomique. Toch heeft de huidige voorzitter, Marc van Gulick, het afgelopen weekend al verklapt. Rooienaar Gerard Wollerich neemt de hamer binnenkort van hem over.

Restaurant Wollerich maakt sinds 1998 deel uit van de Alliance Gastronomique. De deelnemende restaurateurs, chefs en sommeliers die hierin zijn verenigd behoren tot de top van Nederland en Vlaanderen.
De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in een reactie op de destijds verontrustende wijze om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Dat de samenwerking een succes was en nog steeds is heeft alles te maken met de steeds weer vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de leden. Inmiddels is de Alliance Gastronomique, met circa 40 leden, hét langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!