Nijnsel/TVE Reclame nestelt zich in subtop

Nijnsel - Nijnsel Heren 1 speelde afgelopen zondagmiddag de tweede thuiswedstrijd op rij tegen het Osse FC Schadewijk dat na drie wedstrijden nog ongeslagen was. Vorige week zondag kon tegen de bezoekers uit Geffen niet worden doorgedrukt: Nooit Gedacht het betere veldspel en Nijnsel de beste kansen.

Deze zondag kwam de thuisploeg voortvarend uit de startblokken en drukten de gasten terug op eigen helft. In de tiende minuut verzond verdediger Johan van der Pas een forse pegel richting het vijandelijke doel die de clowneske doelman nog net over zijn eigen lat kon tikken. Drie minuten later liet doelman Youri Dortmans zich gelden bij een gevaarlijke uitval van de gasten.
Na een kwartier toverde Jelle de Louw de bal door de vijandelijke linies, vervolgens bediende hij Rob Witlox op maat. Die aarzelde geen moment, hield het hoofd koel en schoot bekwaam de 1-0 binnen. Een opsteker. Iets meer dan tien minuten later kwam de meester zelf in actie voor het doel en dat betekende de 2-0. FC Schadewijk had vooralsnog geen antwoord op de Nijnselse aanvalsdrift en de individuele aanvallende kwaliteiten. Het scorebord liet na 45 minuten dan ook een verdiende 2-0 zien.
Na de thee ontplooiden de gastheren een licht veldoverwicht dat zich echter in een traag tempo voltrok en derhalve niet voor al te veel gevaar zorgde. Nijnsel brak regelmatig gevaarlijk uit maar in de eindpassing ging het te vaak fout om de score naar een nog hoger en veiliger niveau te tillen. Zonder directe aanleiding grepen de gasten naar wat hardere middelen om Nijnsel af te stoppen en dat leidde zoals zo vaak tot extra oponthoud, irritatie en ook nog kaarten. De voortreffelijke leidsman Van Dalen uit Odiliapeel kon niet veel anders dan twee maal rood trekken, dit, ook niet vreemd, tot groot ongenoegen van de gasten die zich vervolgens verbaal behoorlijk lieten gelden. De scheidsrechter werd bijna bij elke beslissing belaagd en dat noopte hem om de wedstrijd net voor tijd een minuut of tien stil te leggen in de hoop wat afkoeling te realiseren. Vervolgens werd de wedstrijd na overleg met beide aanvoerders voor de laatste acht minuten hervat. Aan de stand veranderde dat niets meer. Een verdiende overwinning voor Nijnsel dat drie zeer belangrijke punten pakte en daarmee ook een gedeelde tweede plaats op de ranglijst mocht innemen. En dat geeft de Nijnselse voetbalburger moed.
Aanstaande zondag gaat Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 op bezoek bij het voor ons relatief onbekende Margriet in Oss. En het team hoopt de stijgende lijn daar vast te houden zodat de riante positie op de ranglijst behouden, mogelijk nog verbeterd kan worden. Nijnsel supporters verenigt u!!

Nijnsel Dames 4 spelen 4x4 thuistoernooi.
Nijnsel Dames 4 is dit seizoen begonnen met een 4 x 4 toernooi voor dames 30 +. Ze lijken allemaal veel jonger maar toch….. De dames hebben al verschillende toernooitjes gespeeld, maar aanstaande vrijdag is vv Nijnsel/TVE Reclame gastheer van dit toernooi! Om 20.00 uur beginnen de wedstrijden die een kwartier duren. De andere deelneemsters zijn Deurne, Milheezer Boys, SVSH uit Someren Heide en Brandevoort uit Helmond. Kortom, een gelegenheid bij uitstek om onze dames die al jaren samenspelen aan het werk te zien. En denk je als dame, wat leuk, dat wil ook wel eens proberen, meld je dan aan! Als er niet wordt gevoetbald, dan wordt op zaterdagmiddag getraind. De dames hopen aanstaande vrijdag op een uitgebreide supportersschare. De kantine is open.