Logo mooirooi.nl
Met bussen werden de ondernemers naar de locatie gereden.   | Fotonummer: f50be8
Met bussen werden de ondernemers naar de locatie gereden.
Bedrijfsnieuws

Van Happen Containers: innovatief en duurzaam

Sint-Oedenrode - Wat er achter de schermen met ons afval gebeurt? Voor veel ondernemers blijkt dat een interessante vraag. De opkomst voor het bedrijfsbezoek van afgelopen dinsdag loog er in ieder geval niet om. Toch viel de CO2-uitstoot voor deze trip buiten Rooi binnen geoorloofde grenzen. Vanaf de markt vertrok namelijk een flinke bus vol enthousiaste BtB'ers richting Van Happen Containers.

Door: Ria Balk

"We zijn gespecialiseerd in het scheiden van afval", gaf salesmanager Edward van Acht aan. "Daarbij zijn we continue bezig met innovatie, optimalisatie en met duurzame inzetbaarheid van medewerkers en van materiaal." Het bedrijf kan de eigen containers tegenwoordig eenvoudig lokaliseren met de nieuwe tracking devices. Bovendien gaan steeds meer bedrijven over op de Semi-Cons van Van Happen. "Het voordeel van deze containers is dat ze niet meer ruimte innemen, maar toch groter zijn dan voorheen omdat ze tot de omlijsting ondergronds zijn." zei Pascal Govaerts. "Daardoor hoeven ze minder vaak geleegd te worden en dat scheelt in transportbewegingen en dus ook CO2-uitstoot." Van Happen wil uiteindelijk CO2-neutraal worden. Het belangrijkste doel van hun sorteerlijn is om te voorkomen dat alles wordt verbrand. "Het merendeel van het afval kunnen we uitsorteren", meldde John van Kemenade tijdens de rondrit over het terrein. "Zo kunnen we de materialen opnieuw bruikbaar maken." 
Al die informatie gaf genoeg stof tot praten. Tijdens de borrel kwamen de tongen dan ook goed los. Aan het einde van de avond moest John van der Velden goed z'n best doen om iedereen weer op tijd in de bus te krijgen. 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!