Logo mooirooi.nl
Martijn van den Berg voor onlangs opgeleverde seniorenwoningen op Heikant   | Fotonummer: 74373b
Martijn van den Berg voor onlangs opgeleverde seniorenwoningen op Heikant (Foto: Hans van den Wijngaard)
Woningbouw / Sint-Oedenrode

Een analyse van de Rooise woningmarkt

Sint-Oedenrode - De afgelopen tientallen jaren zijn er in Rooi altijd grote nieuwbouwplannen geweest. Met de bouw van Kienehoef veranderde Rooi van een klein gemoedelijk dorpje naar een groter gezellig dorp dat alle dagelijkse voorzieningen in huis heeft. Na Kienehoef volgden Kinderbos, Cathalijne, Vogelenzang en Heikant. Ook in de kerkdorpen werd gebouwd, al was het bescheidener dan in Sint-Oedenrode zelf. Maar nu lijkt de groei er echt uit te zijn. Op wat kleinschalige plannetjes na, wordt er in Rooi bijna niet meer gebouwd. Toch zijn de kleine bouwprojecten een noodzakelijke schakel in de keten van de woningmarkt, vertelt makelaar Martijn van den Berg.

Sinds 2004 is Martijn van den Berg werkzaam bij Van den Berg Makelaardij. Toen stapte hij in het bedrijf dat zijn vader Rien in 1978 startte. Inmiddels weet Martijn hoe de hazen lopen op de woningmarkt. Dat was dan ook een reden om met een kop koffie de Rooise woningmarkt te analyseren, omdat die momenteel op slot dreigt te raken of misschien al wel op slot zit.

"Er worden op dit moment nauwelijks nieuwe huizen gebouwd. Dat heeft een heleboel redenen. Procedures duren lang, veel overheidsinstanties moeten toestemming geven. De gemeente ziet het belang van nieuwbouw in de keten wel, maar procedures bij de provincie duren in mijn ogen onnodig lang", vertelt Martijn. "Sinds kort is daar ook de uitspraak over het stikstofbeleid nog bijgekomen. Nu wordt er bijna helemaal niet meer gebouwd. Dat is rampzalig voor de hele woningmarkt en dat heeft zijn uitwerking naar andere economische sectoren.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!