Logo mooirooi.nl
Pastoor van Aken bij het uitvoeren van één van zijn hobby's.   | Fotonummer: c61c9c
Pastoor van Aken bij het uitvoeren van één van zijn hobby's.
Human Interest

Van priesterboord tot klimtouw

Sint-Oedenrode - Bij gevaarlijke sporten gaat het om het zoeken van de grens. Het leren kennen van je grenzen is een belangrijke levenservaring. Je kunt er wijs van worden. Het incasserings- en doorzettingsvermogen dat je ermee verwerft, raak je nooit meer kwijt. Door te balanceren op het randje kom je voor keuzes; doen of niet, de uitdaging of de zekerheid. Pastoor van Aken zocht naar het diepste en beste in hemzelf. Dit doet hij als het even kan door de uitdaging op te zoeken in sport. Soms erg hoog tussen hemel en aarde. 

Door: Caroline van der Linden

Bij binnenkomst in zijn huis aan het Monseigneur Bekkersplein wordt meteen al duidelijk wat een gezellige open man hij is. Ik krijg een rondleiding en ik word met Brabantse gemoedelijkheid ontvangen met een lekker gebakje van de plaatselijke bakker. 
Pastoor Robert van Aken (48 jaar), opgegroeid als oudste in een christelijk en muzikaal gezin. Met zijn moeder ging hij vaak naar klassieke concerten. Wat er voor zorgde dat hij deze muziek tot op de dag van vandaag enorm kan waarderen. Waarbij Mozart toch echt wel één van zijn favorieten is. Pastoor Robert van Aken vertelt enthousiast: "De Italiaanse opera's zijn helemaal geweldig. Het liefst luister ik ernaar in de auto met het raam open. Maar ik houd van allerlei soorten muziek. Wat ik echt mooi vind is rockmuziek van Jimmy Hendrix, Queen of Deep Purple. Het zal je misschien verbazen, maar eigenlijk heeft klassieke muziek heel veel overeenkomsten met rock. Ze hebben namelijk dezelfde akkoordenschema's. Maar ook jazz, blues en funk hebben iets heel relaxed." Dat onze pastoor enthousiast en relaxed is, is meteen duidelijk. Daarom maakt hij als pastoor (sinds februari geïnstalleerd in onze Heilige Odaparochie) meteen tijd voor een persoonlijke kennismaking.

Lees aanstaande woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!