Logo mooirooi.nl
Een bonte verzameling aan steken.   | Fotonummer: 03d0f4
Een bonte verzameling aan steken. (Foto: Danny van Schijndel)
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Tip 7: Un polonaise is vur beij nie vrimd

Sint-Oedenrode - So you think you can dance, Flirty dancing, Dance, dance, dance, genoeg televisieprogramma's waar dansen centraal staat. Zou de Neije daar ook goed uit de voeten kunnen? Is hij lekker losjes in de heupen of is die polonaise de enige dans die hij beheerst? Een speciale aflevering van Dancing with the stars, zou dan misschien nog wel de beste optie zijn. Wie wil er immers niet met een echte prins dansen? Er staan waarschijnlijk genoeg prinsessen voor hem in de rij die zich willen aansluiten bij deze polonaise. En dan is het is maar goed dat de polonaise ze niet vreemd is. Heel veel kilometers zullen ze moeten maken met het uitvoeren van deze bijzondere dansvorm. De stappenteller maakt overuren.

Deze tip doet ook vermoeden dat het niet de eerste keer is dat ze in de polonaise meelopen. Ze houden van carnaval en hebben waarschijnlijk al vaker in een lange rij achter elkaar door Papgat gehost. Zijn ze in hun jeugd tijdens het Krullenbollenbal hier al mee begonnen of is hij zelfs al eens jeugdprins geweest? Heeft de Neije al eens meegelopen in de meest emotionele polonaise van Papgat op dinsdagavond tijdens het verbranden van Wilhelmke Pap? Dat zou betekenen dat hij al eens lid is geweest van de Raad van Elf. Dat zou wel een echte mollenstreek zijn.
Misschien is die polonaise wel een metafoor voor in de rij staan. Staan ze vaak in de rij voor een bijzonder concert of bij de kassa van de supermarkt. Lopen ze in de rij bij de wandelvierdaagse of fietsen ze in een rijtje tijdens hun lange fietstochten? Voor hun werk in de file tussen een lange rij auto's, ook dat lijkt op een polonaise.
In welke rij ze dan vaak ook te vinden zijn. De polonaise is toch wel de mooiste rij die je je maar voor kunt stellen voor de neije prins van Papgat. Trots als een pauw voorop met de scepter in de hand zwaaiend naar het carnavalsvierend publiek. Begin de kuiten maar vast te smeren prinske!
Heeft u het al helemaal op een rijtje en weet u wie de neije prins van Papgat wordt? Lever dan zijn naam en die van de adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij Geelgors 28.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!