Ook aan deze tafel wordt druk gehandeld.
Ook aan deze tafel wordt druk gehandeld.

Iedereen wordt beter van een 'match'

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - De raadzaal lijkt wel een mierennest. De vergelijking met een carnavalsreceptie gaat ook op. Het is maandagmiddag. Kris kras lopen mensen door elkaar. Er wordt druk gepraat. Veel mensen zijn uitgedost, sommigen met Wuppie's op de schouders. Gelukkig weten ze allemaal exact wat ze aan het doen zijn. De derde editie van Beursvloer Meierijstad is even dynamisch als de vorige twee. Het eindresultaat: tevreden bedrijven, verenigingen en stichtingen en bijna 100 matches met een maatschappelijke waarde van ruim €120.000,-

Verbindingen binnen Meierijstad zijn erg belangrijk, zo vinden het College en verschillende ondernemersplatformen, maar ook Welzijn de Meierij en Ons Welzijn. Zij stonden aan de wieg van dit evenement. De gemeente bestaat pas enkele jaren. Daarom weet niet iedereen in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode elkaar te vinden. Af en toe is een zetje nodig. Angelique Ottens draagt daar graag haar steentje aan bij. Zij organiseert op meerdere plekken in het land beursvloeren. "We doen dit eigenlijk voor de bedrijven, zodat ze niet hoeven te Googlen om in contact te komen met maatschappelijke organisaties. Ze hoeven alleen maar te komen, het kost ze niets en uiteindelijk hebben ze er allemaal iets aan", vertelt ze enthousiast. Ze onderstreept ook duidelijk het belang van de gemeente die gebaat is bij zoveel mogelijk nieuwe verbindingen. "Zo wordt de lokale samenleving versterkt en heeft het minder subsidieaanvragen tot gevolg."

De ondernemers en organisaties koppelen zich zelf. Aan ieder tafeltje, maar ook her en der verspreid, staan mensen te babbelen. Te 'matchen' beter gezegd. Ze worden soms een handje geholpen door matchmakers. Onder hen enkele wethouders van Meierijstad. Driftig lopen ze heen en weer om de mensen zo snel en zo goed mogelijk te koppelen. Wanneer dat lukt, mag er een Wuppie geplakt worden. Het startschot is driekwartier geleden gegeven en de vrienden Guus Dohmen uit Boskant en Thijs Balk uit Olland hebben al een paar deals weten te maken. De jongens zijn van Stichting Neobots. Daar onder hangen twee robotteams voor de jongste en iets oudere jeugd. Guus: "We zijn altijd op zoek naar materialen en sponsoren. Gelukkig hebben we Trined bereid gevonden om ons enkele laptops te schenken. Bij Kringloop Het Goed uit Schijndel mogen we een keer langskomen om nuttige spullen op te halen. Uiteraard doen we er ook iets voor terug." Dan hebben ze de boodschap goed begrepen, want daar draait het om op de beursvloer.

De organisatie is tevreden, maar kijkt ook alweer vooruit naar volgend jaar. Na Schijndel, Veghel en Rooi aangedaan te hebben, krijgt het in 2020 een vaste locatie. Ze hopen dan meer bedrijven uit Veghel en Sint-Oedenrode te mogen begroeten. Die blijven namelijk nog wat achter ten opzichte van Schijndelse ondernemers.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding