Logo mooirooi.nl
Dit ziet er gezellig uit!   | Fotonummer: a20710
Dit ziet er gezellig uit!

Iedereen speelt bridge op een eigen manier

Sint-Oedenrode – Honderden Rooienaren hebben bridgen als hobby. De bridgeclubs lijken alleen maar te groeien. Toch wordt er niet alleen in verenigingsvorm gebridged. Ook thuis en online vliegen de kaarten in het rond. DeMooiRooiKrant spreekt met enkele van hen. De krant wil alvast in de 'mood' komen van het bridgen, want in november komt de Rooise Bridgedrive er aan. In deze eerste aflevering ontmoeten we Annemiek Lavrijssen. Zij is fanatiek in het thuisbridgen.

Hoe lang speel je al bridge?
"Ik heb rond mijn vijftigste leren bridgen, maar door allerlei drukke werkzaamheden heb ik het pas na mijn pensioen en het overlijden van mijn man weer opgepakt. Nu dus ongeveer zeven jaar. Via uitnodigingen om als vierde persoon mee te bridgen heb ik nu zes huiskamerbridgeclubjes. Eentje wekelijks, de andere elke maand of elke zes weken.

Waarom is thuisbridgen echt iets voor jou?
"Ik heb een keer een bridgeavond op een club meegemaakt en dat was voor mij voldoende om zeker te weten dat het niets voor mij was. Het serieuze, het competitie-element, de 24(!) spellen die gespeeld MOETEN worden, het onrustige van het steeds van tafel te moeten wisselen, niet na kunnen praten over een spel, steeds wisselende partners .....verschrikkelijk vond ik het."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Bridgers, zet in de agenda: Rooise bridgedrive 12 november.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!