Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 300f23
Op de koffie bij...

Van Kuringe Adviesgroep viert veertigjarig jubileum met iedereen

Sint-Oedenrode - Het is nog maar twee maanden geleden dat Rini van Kuringe overleed. De oprichter van Van Kuringe adviesgroep. Natuurlijk sloeg dat in als een bom. In heel Sint-Oedenrode en ook bij de medewerkers van het bedrijf. Hij wordt gemist, maar het bedrijf heeft het op een eervolle manier een plekje gegeven. Pal voor zijn overlijden kreeg Rini te zien dat er een bar is gemaakt met zijn naam: Rini's bar. Die heeft nu een prominente plek gekregen op kantoor. Aan die bar wordt komende week het startschot gegeven van een feestelijk jaar: het veertigjarig jubileum van Van Kuringe adviesgroep.

Door: Jeroen van de Sande

De goedlachse medewerkers Manon en Erica laten me de bar zien terwijl ik bij ze in de zaak ben. Ik ken het bedrijf inmiddels een beetje en de gedachte die ik er bij heb, wordt door ze bevestigd. "Als je iets kunt vieren moet je dat doen. Het liefst met anderen. Daarom staan onze klanten, maar ook de Rooise maatschappij komend jaar centraal. We willen iets voor ze terugdoen", is Erica duidelijk. Ze spreekt namens haar man en eigenaar Koen van Kuringe en zijn zus Ilse, maar ook namens de tientallen medewerkers. Samen met Manon vormt ze een team. Een denktank dat met originele ideeën op de proppen komt. Voor komend jaar staan er flink wat ludieke acties op de agenda.

De kaart is eveneens feestelijk en uitnodigend. Met een zwart randje, dat wel. Ter nagedachtenis aan Rini. "Deze kaart gaan de mensen nog vaak terugzien de komende tijd. Het wordt ons beeldmerk voor dit jubileum", is Manon duidelijk. Ze geeft meteen aan dat het jubileumjaar loopt van oktober tot oktober en vertelt verder. "De buitendienst gaat op pad met gebak voor onze klanten en op kantoor staat een grabbelton waar klanten prijzen mee kunnen winnen. We zijn onze klanten erg dankbaar en vinden het dan ook meer dan logisch dat we ze in het zonnetje zetten." Toch zal dat lang niet het enige zijn. Ze hebben de rest van hun collega's uitgedaagd om ideeën in te brengen. Daar is al flink gehoor aan gegeven. Dat is een teken dat de saamhorigheid groot is op kantoor. "Iedereen weet dat we gecentraliseerd zijn. In het begin was het even wennen omdat meerdere culturen van verschillende kantoren samen kwamen op de nieuwe locatie. We hebben er veel aandacht aan besteed om de samenhang te verbeteren. Ik kan je inmiddels verzekeren dat dat goed is gelukt. De sfeer is goed en dan is het ook leuk om gezamenlijk plannen te maken voor het jubileumjaar", schetst Erica de bedrijfscultuur.

Ze waren er al snel over eens dat ze iets terug willen doen voor de maatschappij. "Voor ouderen, kinderen, zieken of (sport)verenigingen", vertelt Manon. "Hoe we dat gaan doen, dat weten we nog niet precies, maar we laten komend jaar veel van ons horen!" Dankbaarheid en trots zijn de woorden die tijdens het gesprek vaak vallen. Trots en dankbaar dat ze de zaak met zijn allen voor Rini en Annie van Kuringe mogen voortzetten. Trots en dankbaar op en voor al die klanten in de verre regio. "We zijn erg benieuwd naar de komende veertig jaar en hebben er veel zin in", kijkt Erica vooruit.

Manon en Erica verklappen nog wat meer ideeën die uit de bus zijn gekomen. Eén van de ideeën is om de vrijdagmiddagborrel weer in te voeren. Aan Rini's bar natuurlijk. Een ideale plek om het jubileumjaar tegemoet te gaan. Vooral met de gedachte dat iedereen er van mag meegenieten.  

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!