Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fe33dd
Sport

FCV d'n Urste heeft weinig last van de regen

Afgelopen zondag waren twintig NFF rijders aanwezig bij de districtwedstrijd in Geldermalsen. Al vroeg in de ochtend ging het regenen en het zag er niet naar uit dat het nog droog zou worden. Het zou dus een zware dag worden voor de rijders. 

Al snel werd duidelijk dat diverse rijders zich als een vis in het water voelden. In de Super klasse waren er uiteindelijk negen rijders die zich wisten te plaatsen voor de kwartfinale en via de halve finales waren het Jack van de Westelaken (8e klasse 10/11), Thomas Maurix (4e klasse 10/11), Jens in 't Zandt (3e Klasse 8/9) en Morris de Bruin ( 2e Klasse 4/5 ) die een prima resultaat haalde in de finale.
In de eigen klasse waren er maar liefst negen halve finale plaatsen en drie rijders die zich direct voor de finale plaatste. Voor Tyn van de Laarschot, Ruben van de Hurk, Job Stam en Jack van de Westelaken was de halve finale het maximale haalbare. Acht rijders mochten dus gaan strijden voor de podium plaatsen. In de klasse 4-6 Jaar werd Morris de Bruin zesde en Jurre van den Elsen haalde het podium met een derde plaats. In de klasse 7 jaar haalde Lucas Maurix zijn eerste finale en werd daarin achtste. In de klasse 8 jaar was het Yuri van Helvoirt met een achtste plaats en in de klasse 9 jaar was Jens in 't Zandt die zijn goede dag beloonde met een derde plaats. In de klasse 10 jaar waren er zelfs twee rijders van Schijndel die het podium haalde. Thomas Maurix was de hele dag nog niet verslagen en werd ook in de finale eerste, Mats de laat maakte het Schijndels feest compleet met een derde plaats. Als laatste was het Daan Maurix die de succesvolle dag afsloot met een achtste plaats in de klasse 12 jaar.

KNWU Top competitie Klazienaveen
Aan de andere kant van Nederland, in Klazienaveen waren Jelke, Lars, Melissa en Ton aanwezig op ronde 6 van de Topcompetitie. Jelke van de Broek (klasse meisjes 9/10) en Melissa de Klein (Vrouwen 17+) wisten helaas niet verder te komen dan de manches. Ton de Klein werd 7e in de finale van de Cruisers 45+. Lars Jansen wist met 3x een 5e plaats in de manches helaas niet voor een verrassing te zorgen in de hoogste klasse Elite Men. (Op de foto finalisten NFF Geldermalsen v.l.n.r. Mats de Laat, Thomas Maurix, Jens in 't Zandt, Jurre van den Elsen, Yuri van Helvoirt, Morris de Bruin, Daan Maurix, Lucas Maurix)

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!