Logo mooirooi.nl
(Attaque 4) v.l.n.r. : Henry van Casteren, Job van Galen, Bram van Galen, Nick van Galen   | Fotonummer: 794d7c
(Attaque 4) v.l.n.r. : Henry van Casteren, Job van Galen, Bram van Galen, Nick van Galen
Sport

Moeilijke avond TTV Attaque

Sint-Oedenrode - Voor Attaque 1 begon de competitie afgelopen vrijdag. Het Rooise vaandelteam ging op bezoek bij TTVE 1 uit Elshout. Er werd gehoopt op een goede start van het seizoen, maar het resultaat viel tegen.

Vorig seizoen speelde beide ploegen ook al tegen elkaar en toen waren de Rooienaren de sterkste in Elshout. Ook in deze ontmoeting was de start voor Attaque met een overwinning van Burt van Geffen. Menno van Os en Dirk Kastelijn konden dit echter niet volgen en al snel nam TTVE een flinke voorsprong met vijf winstpartijen op rij. Meer dan een gelijkspel zat er dus al snel niet meer in, maar dat weerhield de Rooienaren niet om het in ieder geval te proberen. Na sterke winstpartijen van Menno en Dirk leek het er zelfs nog op dat het ging lukken, maar nadat de negende partij van de avond naar de Elshoutse tegenstanders ging werd het een kwestie van de schade beperken. Het werd een erg spannende wedstrijd, waarin Menno een 2-0 achterstand wegwerkte, waardoor het eindresultaat 6-4 werd voor TTVE.
Attaque 2 wilde verder bouwen aan het degelijke gelijkspel van vorige week. Tegenstander was Taverbo/Sabo 6 uit Boxtel, dat haar eerste wedstrijd met 7-3 had verloren. De Rooienaren begonnen goed: Stefan Kerk en Leon Huijberts begonnen met een zege, maar ook voor het tweede team van Attaque draaide daarna de stand om. Door vier verloren partijen op rij stond het ineens 4-2 voor Taverbo. Leon bracht vervolgens het verschil terug naar 1, maar Taverbo trok in de twee partijen daarna de winst naar zich toe. Leon beloonde zichzelf vervolgens wel op een 100% score, maar een nederlaag was evident. Met een 6-4 nederlaag ging Attaque 2 weer huiswaarts.
Attaque 3 begon hun vierdeklasseavontuur ook met een gelijkspel en wilde daar ook op verder bouwen. Dit moest gebeuren tegen Never Despair 8, dat vorige week nog werd getrakteerd op een stevige nederlaag. Ook voor Attaque 3 was de start prima: Henry van Casteren en Bram van Galen zorgden er mede voor dat er een vroege voorsprong werd gepakt. Toch kwam het team daarna op een vrij ruime achterstand door drie verliespartijen op rij. Een nederlaag leek ook hier in de maak, maar een overtuigende overwinning van Henry en twee knappe en verrassende overwinningen van Job van Galen later was het tweede gelijkspel van het seizoen alsnog een feit: 5-5.
Attaque 4 dacht vrijdagavond in de minderheid te zijn doordat het aantrad met twee spelers, maar ook tegenstanders MTTV 6 ook met twee man op kwam dagen ontstond er een unieke situatie waarin er om 9 in plaats van 10 punten werd gespeeld. Beide ploegen schonken elkaar twee punten en om de overige vijf moest er gestreden worden. Het bleek een moeilijke avond te worden voor de Rooise nieuwelingen, die al snel hun eerste drie partijen verloren. Robert Wielink wist iets terug te doen voor de Rooienaren door met 12-10 in de vijfde game te winnen. Iroy van Driel vocht hard, maar kwam net te kort voor een winstpartij. De ontmoeting eindigde daardoor in een 6-3 nederlaag voor de Rooienaren, die hun draai nog aan het vinden zijn.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!