Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 3b9110
Kunst en Cultuur

Jubileumjaar De Rooi Tulpen gestart

Sint-Oedenrode - 20 jaar geleden zaten drie dames samen aan de bar en kwamen op het idee om een klein groepje zangers bij elkaar te zoeken, om met elkaar Nederlandstalige muziek te gaan zingen. Dat laatste is gelukt, alleen dat "kleine groepje" niet. Er bleek zoveel animo voor een Nederlandstalig koor dat "De Rooi Tulpen" al snel uitgroeide tot een koor van ruim 60 leden en dat is altijd zo gebleven. De betrokkenheid en de gezelligheid binnen het koor zijn groot en daarom is er weinig verloop en zijn velen al 20 jaar lid.

Begin 2006 werden "De Rooi Tulpen" gevraagd om hun medewerking te verlenen aan het muzikale toneelstuk "De Gebochelde", een bewerking van het verhaal van de Klokkenluider van de Notre Dame. In september van dat jaar werd dit stuk met veel succes, in de openlucht, opgevoerd. De Knoptoren was hiervoor de uitgelezen locatie. Het kostte de leden vele uren repetitietijd, maar het was een ervaring om nooit vergeten! Een groot gedeelte van het koor had de smaak van het toneelspelen daarna te pakken en dit resulteerde in een eerste eigen revue met de titel; "Het verloren schaap". Deze muzikale show werd door het koor tijdens hun 10-jarig jubileum op de planken gebracht. 5 jaar later deden "De Rooi Tulpen" dit nog eens dunnetjes over, met de hilarische revue "Schip Ahoy".
In de afgelopen 20 jaar was het koor vaak te horen tijdens smartlappenfestivals in onder andere Den Bosch, Uden, Oirschot, Oisterwijk, Mill en Groesbeek. Een aantal keer per jaar treedt het koor op in verzorgingshuizen. Dit wordt door het aanwezige publiek altijd zeer gewaardeerd. Meestal wordt er uit volle borst meegezongen met de liedjes van lang geleden….
Afgelopen zaterdag, 21 september, vierden "De Rooi Tulpen" hun 20-jarig jubileum. Er stond voor deze dag onder andere een mooie fietstocht gepland. De weergoden waren het koor, zoals gewoonlijk, weer goed gezind.
De "jonge garde" binnen het koor, inmiddels ook allemaal de 50 gepasseerd, had deze dag georganiseerd. Met versierde fietsen, de een nog spectaculairder dan de ander, verzamelden de "Tulpkes" zich 's middags bij de Knoptoren waar gastheer Peter de Koning nog een verrassing voor de leden in petto had. Vervolgens werden de koorleden toegezongen door de organisatie met een humoristisch lied, waarvan de strekking ongeveer luidde: "Hoewel we er allemaal niet jonger op worden…..met zingen gaan we zeker door……en dan worden we over een aantal jaren, vanzelf een bejaardenkoor!
Zover is het echter nog lang niet. "De Rooi Tulpen" kunnen terugkijken op een fantastische feestdag en een geslaagde start van hun jubileumjaar!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!