Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 20155f
Foto:
Sport

Rooi Dames 1 blijft ongeslagen

Afgelopen zondag mochten de Rooise hockeydames aantreden op de gevreesde blauwe mat van Goirle. Waar Rooi dit seizoen tot op heden ongeslagen is wist het ooit zo geduchte Goirle nog geen enkel punt te pakken. Gezien de voorgeschiedenis die de twee ploegen delen beloofde dit echter toch ongetwijfeld een zinderende strijd te gaan worden.

Hoewel aan tactische voorbereiding geen gebrek was kwamen de Rooise dames wederom niet scherp de kleedkamer uit. De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich voornamelijk door een combinatie van slordige opbouw en chaotische verdediging. Het gedesoriënteerde Rooi slaagde er niet in om onder de hoge druk van Goirle uit te hockeyen, met als gevolg een vroege openingstreffer van de thuisploeg. Het antwoord hierop kwam van Myrthe van den Heuvel, zij wist middels een knappe actie de stand gelijk te maken. Hoewel beide ploegen uiterst gebrand waren om een voorsprong af te dwingen was het Rooi die daad bij woord voegde. Loes van der Heijden verraste vriend en vijand met een indrukwekkende loopactie gevolgd door een genadeloze klap in de linkerkruising. Voor Rooi resteerde de uitdaging om de verworven voorsprong de rest van de wedstrijd te handhaven. Dit bleek niet eenvoudig. Goirle creëerde diverse kansen en wist bovendien een tweetal strafcorners te versieren. Beide werden onder andere door de sterke keepende Vera Simons keurig verdedigd. Na een zeer spannend vierde kwart luidde het verlossende eindsignaal en verlieten de Rooise dames vreugdevol het veld. Ondanks hun verre van volmaakte spel wisten zij deze hectische strijd toch maar weer over de streep te trekken. Dit levert hen opnieuw 3 punten en tevens een ongeslagen koppositie op. Volgende week komt het Oisterwijkse HOCO op bezoek.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!