Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Fokpaardendag komend weekend al

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Normaal gesproken wordt de jaarlijkse Fokpaardendag ergens eind september gehouden, maar dit jaar is het al op 1 september gepland. De organisatie heeft weer een mooi programma in elkaar gezet voor de echte paardenliefhebbers. Echter komt ook het overige publiek aan haar trekken, want een show wordt het sowieso.

Een zijde van de Rooise Markt wordt compleet ingericht als arena. Vanaf de kiosk overziet de organisatie het geheel en wordt het allemaal professioneel aangestuurd. Doordat het evenement midden in het dorp is, geeft dat een prachtig beeld. Vooral het geluid van de hoeven op de oude kinderkoppen maakt het helemaal af.
Vanaf 11 uur beginnen de keuringen aan de hand. Ook dat is al heel interessant om mee te maken. In de middag vinden er allerlei shows plaats waar het grote publiek op af komt. Ieder jaar blijkt dat vooral ook de kinderen heel veel plezier hebben. Zo vaak zien ze niet zoveel mooie paarden bij elkaar. De paardenshow van Ad Lauwen is zeer de moeite waard. Hij geeft een show met trekpaarden en houdt een clinic. Het is alles bij elkaar een hele mooie dag uit om dat gade te slaan. Rondom het evenement is er voor de kinderen de mogelijkheid om mee te rijden in een rondrit met trekpaarden. Dat is een extra belevenis, het brengt de kinderen nog dichter bij de paarden.

De hele middag gaat het programma door. Ondertussen kunt u in het centrum ook genieten van de aangrenzende horeca. In Sint-Oedenrode is het weer te beleven.