Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4b88c4
Foto: RVD

Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden

Den Haag - Prinses Christina is vanmorgen op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze leed al enige jaren aan botkanker.

Eerste reactie minister-president Rutte op het overlijden van prinses Christina:
Ik ben bedroefd door het bericht dat prinses Christina op 72-jarige leeftijd is overleden. Als jongste van de vier kinderen uit het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard leidde zij haar leven grotendeels buiten de schijnwerpers.

Door bewust afstand te doen van het recht op de troon creëerde zij voor zichzelf de ruimte een eigen invulling te geven aan haar leven. Een leven dat in het teken stond van gezin en familie, haar grote liefde voor muziek en de ontwikkeling van jong zangtalent. Haar betrokkenheid en haar warme persoonlijkheid zullen door velen in binnen- en buitenland worden gemist.

Ik heb vanochtend telefonisch contact gehad met koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. En natuurlijk zijn mijn gedachten ook bij de kinderen en kleinkinderen van prinses Christina, bij prinses Irene en prinses Margriet, en bij de andere leden van de Koninklijke Familie. Bron: https://www.rijksoverheid.nl/

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!