Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e8ef54
Foto: Jos van Nunen
Evenementen / Sint-Oedenrode

36e OLAT Wandeldagen

Sint-Oedenrode - Van 2 tot en met 4 augustus vinden voor de 36e keer de OLAT Wandeldagen plaats. Ook dit jaar is de start vanuit Natuurpoort De Vresselse Hut. Die bevindt zich op de Vresselseweg 33, 5491 PA Nijnsel (bij Sint-Oedenrode), gelegen in het Brabantse Nationaal Landschap Het Groene Woud. Daar kunt u volop genieten van een authentiek cultuurlandschap, eigen aan de Meierij en noordoostelijk Brabant.

Gevarieerd landschap

Vanuit Nijnsel worden dagelijks wandelroutes uitgezet in het mooie meanderende Dommeldal en verder langs akkers en weilanden door het fraaie populierenlandschap waar deze streek zo bekend om is. Deze omgeving kent verder prachtige natuurgebieden met loof- en naaldbossen, vennen en mooie kleine heidevelden waaraan dit deel van noordoost Brabant rijk is. Denk daarbij aan de Vresselse bossen, Hazenputten, Moerkuilen, Mosbulten, Diependaal, Vlagheide, Oud Meer, Koevering en Eerdse Bergen.

1, 2 of 3 dagen meedoen
Op vrijdag, zaterdag en zondag voeren de wandelroutes afwisselend in de richting van Eerde, Son en Sint-Oedenrode. De wandelaar kan dagelijks kiezen uit de volgende afstanden: 10, 15, 20, 25 en 35 km. De OLAT Wandeldagen zijn een 3-daagse, maar u heeft de vrijheid om ook 1 of 2 dagen mee te doen. De afstanden en starttijden zijn dagelijks als volgt: 35 km 07.00 – 10.00 uur - 25 km 07.00 – 11.00 uur - 20 km 07.00 – 11.30 uur - 15 km 07.00 – 12.30 uur - 10 km 07.00 – 12.30 uur.
Deelnemers ontvangen een routebeschrijving en de routes zijn bepijld. Er is een korting van toepassing voor bondsleden en OLAT-leden. Kinderen tot 12 jaar genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Voor degenen die met het Openbaar Vervoer komen (lijn 156 en 157 Arriva) is er een vervoerservice vanaf het Raadhuisplein in Son en Breugel naar de Vresselse Hut en vice versa.

Rusten en overnachten
Op de 15-kilometerroute kunt u op minstens één wagenrust rekenen. Op de 20-kilometerroute wordt daarnaast een tweede café- of wagenrust in het vooruitzicht gesteld. Op de 25- en 35-kilometerroute is er sprake van minimaal twee wagenrusten en één caférust. Voor overnachtingen beschikt OLAT bij de startlocatie over een eigen kampeerterrein voor campers, caravans en tenten. Daarnaast is overnachting mogelijk bij een van de vele B&B's in de nabije omgeving.

Inschrijven en meer informatie
Meedoen? U bent van harte welkom en kunt zich tijdens de wandeldagen inschrijven op het startbureau. Vooraf inschrijven is ook mogelijk via de website. Nadere informatie zie www.olat.nl . Mailen of bellen mag ook: e-mail: olat-wandeldagen@olat.nl. Telefonisch: Mevr. M. Dielesen op 06-44756978.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!