Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8349cc

Buurtschap Oud Rijsingen hangt de vlag uit

Sint-Oedenrode - Buurtschap Oud Rijsingen bestaat dertig jaar. Dat wordt dit jaar gevierd met een reeks feestelijke activiteiten. Bij elk van die activiteiten zal in het buurtschap de Oud Rijsingse vlag uithangen, die speciaal voor dit feestjaar werd ontworpen en aan alle leden geschonken.

Zo was er afgelopen zaterdag een jubileumfeest voor buurtbewoners en oud-buurtbewoners, waarbij de nodige herinneringen konden worden opgehaald onder het genot van een hapje en een drankje en later op de avond gingen ook de voetjes van de vloer. Aanstaande zaterdag vindt de jaarlijkse uitreiking van de goede doelen plaats, waarbij een groot deel van de oud papieropbrengst wordt geschonken. Op 14 september wacht alle buurtleden nog een feestdag met een verrassingsprogramma.

Vijf jaar geleden, bij het 25-jarig jubileum, kon heel Rooi nog meefeesten tijdens Rijsingen Royaal. Om de viering van het 30-jarig bestaan te bekronen wordt achter de schermen al enige jaren gewerkt aan de realisatie van de Hooibrug, die het ommetje Rijsingen moet gaan verbinden met de Gasthuishoeve. Wanneer deze Hooibrug klaar zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Ondertussen wordt er ook nog gewerkt aan een documentaire over het buurtschap, haar bewoners en haar geschiedenis. Het moge duidelijk zijn, in buurtschap Oud Rijsingen is nog altijd van alles te beleven.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!