Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4ce27e
Sport

Veel bekers voor FCV d'n Urste

Sint-Oedenrode / Schijndel - Zondag gingen de BMX'ers van FCV d'n Urste naar Ammerzoden voor de afsluiting van de eerste seizoenshelft bij de NFF. Aan het einde van de dag vond ook de prijsuitreiking plaats voor het klassement van de superklasse. Rijders die aan minimaal vijf van de zes wedstrijden hebben deelgenomen kwamen voor dit klassement in aanmerking.

Maar voor het zover was moest er nog wel een wedstrijd gereden worden. Naast de superklasse was er ook een dagwedstrijd waar nog de nodige bekers te winnen waren. Al in de eerste manches mengde de rijders uit Meierijstad zich in de strijd voor de finaleplaatsen. Bij de klasse 6 jaar waren het Tyn van de Laarschot en Jurre van den Elsen die zich plaatsten voor finales met daarin een vierde plaats voor Tyn en een derde plaats voor Jurre. In de klasse 7 jaar werd lang meegedaan voor de finaleplaatsen door Jorn Bergenhuizen, Yuri van Helvoirt, Lucas Maurix en Timo van Rooij. Uiteindelijk was het Yuri die zich wist te plaatsen voor de finale en daarin de achtste plaats haalde. In de klasse 8 jaar wisten Ruben van de Hurk en Job Stam het tot de halve finales te schoppen.
In de klasse 9 jaar wist Sam Bergenhuizen niet voorbij de manches te komen en was het voor Loes Henny na de halve finales afgelopen. Mats de Laat en Jens in 't Zandt mochten beide de finale rijden, waarin Mats 6e werd en Jens zelfs het podium haalde met een 2e plaats.
Bij de tienjarigen waren het Falco van Helvoirt, Jack van de Westelaken en Thomas Maurix die het tot aan de halve finale meestreden. Het was echter Thomas Maurix die het tot de finale haalde en daarin knap derde werd.
Dit weekend zijn er ook een paar rijders actief geweest op de three-nations-cup in Duitsland. Bij de Girls 15-16 werd Laura Schakenraad 7e in de halve finale op zaterdag en 6e in de halve finale op zondag. Bij de Elite Men wist Lars Jansen niet voorbij de manches te komen. Bij de Women 17+ wisten Anouk Manders en Melissa de Klein ook niet voorbij de manches te komen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!