Logo mooirooi.nl
Fenne en Milan   | Fotonummer: 2d3444
Fenne en Milan (Foto: )
Sport

Dai-Ippo scoort goed in Schijndel

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond er een onderlinge ontmoeting op het programma voor de beginnende judoka's. Het was wel warm in de sporthal in Schijndel, maar dat was geen reden om het maar eens rustig aan te pakken.

Milan van de Elsen ging gewoon verder waar hij laatst mee was gestopt en dat is winnen. Milan won zijn drie partijen met Ippon en werd weer eerste. Hij gaf zijn tegenstander geen tijd om goed vast te pakken en hijzelf scoorde er lustig op los. Fenne van Laarschot stond ook zeer gedreven op de judomat. Ze verslikte zich één keer, maar won ook nog drie keer met Ippon en werd hiermee tweede. Frens van de Zanden en Jesse Romviel zaten samen in dezelfde poule. Beiden scoorden er ook flink op los. Maar ze moesten natuurlijk ook tegen elkaar. Jesse wist deze onderlinge strijd te winnen en pakte hiermee de eerste plaats. Frens moest deze keer genoegen nemen met de tweede plaats. Joep de Visser had nog een goed gevoel van het toernooi in Den Bosch en wilde ook deze keer weer scoren. Helaas lukte het hem niet om alles te winnen, maar ondanks zijn ene verliespartij liet hij zien dat hij met dit verlies goed kon omgaan. Vol trots pakte hij een mooie tweede plek. Hein Korsten was sterk maar helaas alleen met kracht kon Hein het niet goed maken. Hij trof zelfs een zeer pittige tante waar zelfs Hein moeite mee had. De strijd was onbeslist maar de scheidsrechter wees het meisje aan als winnares. Hein werd uiteindelijk derde.

Liam Zoontjens had het best wel gemakkelijk zo leek het. Maar daar moest wel gezegd worden dat hij een goed judogevoel heeft. Hij werpt zowel rechts als links. Dat is voor een tegenstander natuurlijk lastig, maar Liam doet dit alsof het de normaalste zaak van de wereld is. We weten echter dat dit zeer uitzonderlijk is. Liam werd met overmacht kampioen. Fenn Klokgieters liett zich één keer verrassen en dit door een jongen waar hij even van te voren nog met Ippon van had gewonnen. Desondanks was zijn score in de andere partijen zo goed dat ook hij een eerste plaats behaalde. Als laatste kwam Sam Sneijder de tatami op. Het was al snel duidelijk dat Sam niet goed ingedeeld was. Zijn tegenstanders hadden een veel hogere band. Maar Sam liet wel zien dat hij niet zomaar de handdoek in de ring wilde gooien en maakte het zijn tegenstanders toch nog lang lastig door steeds maar weer behendig uit te stappen als ze met een aanval kwamen. Helaas lukte dit niet altijd maar Sam ging met een goed gevoel en een derde plaats naar huis.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!