Afbeelding

Klein foutje met grote gevolgen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Uiteraard kon het Nijnsele Ruud Middel Rally Team afgelopen weekeinde niet ontbreken op de startlijst van de 55e ELE Rally. Op vrijdag werd vanaf een overvol kerkplein in het centrum van Son gestart voor de klassementsproeven in Stiphout, Asten en Someren. Ondanks een zeer behoudend begin klommen rijder Ruud Middel en navigator Bart Stax gestaag in het algemeen klassement.

Na het servicemoment, waar de monteurs 30 minuten de tijd hebben om de auto na te kijken en waar nodig te repareren, werd koers gezet naar dezelfde drie kp's, maar ditmaal in het donker. Ondanks de extra lampen is het zicht dan een stuk minder. Gelukkig las Bart de pacenotes op tijd voor en heeft het team de dag als 27e af kunnen sluiten.
Op zaterdag stonden de klassementsproeven rondom Eindhoven op het programma. Met een nette 26e tijd in Spoordonk en een 25e in Best werd koers gezet naar het vele onverhard in Wintelre. Het tempo werd hier gestaag opgevoerd en de auto hield zich in het mulle zand erg goed. Helaas ging het halverwege de proef mis. Ruud: "We rijden op een zandpad richting een 'haaks links niet snijden' en ik concentreer me op het greppeltje aan de binnenkant van de bocht. Helaas zie ik de boomstronk, half verscholen in het mulle zand, over het hoofd en klapt het linker voorwiel hier vol overheen". Door de klap breekt de draagarm en schiet de aandrijfas uit de versnellingsbak. Met vele handen wordt de Fiat Grande Punto Abarth een paadje ingeduwd en is het wachten op het serviceteam. Zij vervangen de draagarm ter plekke waardoor Ruud en Bart de proef in Sint-Oedenrode toch nog één maal kunnen rijden, al is dat op gematigde snelheid.
Ruud nogmaals: "De auto functioneerde het hele weekend erg goed, het team heeft keihard gewerkt en door één foutje halen we helaas ook dit jaar de finish van onze thuiswedstrijd niet. Erg sneu, maar ook hier komen we weer bovenop!" Ook financieel is dit een harde klap, dus wat de volgende wedstrijd voor het team wordt, staat nog niet vast. Alle verrichtingen zijn uiteraard via de Facebook-pagina en het Instagram-account van het team te volgen.