Afbeelding

Volop paarden- en ponysport tijdens Hemelvaartweekend

Algemeen

Sint-Oedenrode - Al meer dan tien jaar organiseren de Rooise Ruiters en Ponyruiters met Hemelvaart een weekend lang paardensport. Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni kunnen paardenliefhebbers hun hart ophalen bij Manege de Pijnhorst. Drie dagen lang paardenspringen met als hoogtepunt de 1.40m-rubriek waar gestreden wordt om de Maarten van den Bosch Memorial. Op zondag 2 juni zijn de ponyspringruiters en -amazones aan de beurt en ook de allerkleinsten kunnen mee doen. Voor hun wordt er een speciale Bixie-wedstrijd georganiseerd. Publiek is alle dagen van harte welkom!

Afgelopen weken is er door de vrijwilligers en leden van de Rooise Ruiters en Ponyruiters hard geklust, het hele buitenterrein heeft een upgrade gekregen. Zo kunnen de ruiters en amazones tijdens de wekelijkse lessen nu trainen in een nog grotere rijbak met een vernieuwde omheining. De deelnemers van het Hemelvaartconcours hebben hier ook profijt van, zij hebben nu nog meer ruimte om warm te rijden voordat zij de piste betreden.

De 1.40m-rubriek is de laatste rubriek op donderdag. Opgedragen aan oud-voorzitter Maarten van den Bosch, die in 2011 in het zadel overleed op een springwedstrijd. "Maarten van den Bosch was van 1982 tot en met 1994 voorzitter van de Rooise Ruiters en was een bevlogen paardenman. Na zijn overlijden hebben wij met de Rabobank, waar hij werkzaam was, en het KWPN, waar hij bestuurder was, deze wedstrijd aan hem opgedragen", begint Ard van den Eertwegh eveneens oud-voorzitter van de Rooise Ruiters. Hij vervolgt: "Vorige week ben ik de wisselbeker op gaan halen samen met Jeroen, Maarten zijn zoon. Jeroen rijkt ieder jaar met veel plezier de prijzen uit en zorgt ervoor dat de wisseltrofee tijdig weer terug is bij de Rooise Ruiters."


Afbeelding