Logo mooirooi.nl
Els de Nachtegaal: “Het is een recht en als je niet stemt geef je de tegenpartij een kans. Mijn moeder heeft mij verteld om gebruik te maken van het stemmen en om te stemmen op vrouwen.    | Fotonummer: 30b8e7
Els de Nachtegaal: “Het is een recht en als je niet stemt geef je de tegenpartij een kans. Mijn moeder heeft mij verteld om gebruik te maken van het stemmen en om te stemmen op vrouwen.
Human Interest

"Ik ga stemmen omdat het kan!"

Sint-Oedenrode - Nederland en het Vereniging Koninkrijk zijn de eerste landen die vandaag naar de stembus mogen voor de Europese Verkiezingen. De komende dagen volgen de andere landen van de EU. Daarna is het wachten op de uitslag, komende zondagavond. Vanmorgen om 7.30 uur gingen de stembussen open in Sint-Oedenrode. MooiRooi sprak enkele stemmers. Waarom kozen ze er voor om naar de stembus te gaan?

Pieter van der Kamp:  ''Omdat bij het Europees parlement belangrijke beslissingen worden genomen waarbij een aantal mij raken als burger. Ik heb vooral gestemd zodat sommige partijen niet te veel invloed krijgen''

Marius Wijnakker:  ''Ik vind dat sterk moeten staan ten opzichte van andere continenten."

Rogier Wijnakker: "De Europese Unie betekent veel voor Nederland. Vooral onder de jongeren is het nu belangrijk om naar de stembus te gaan. Ik heb ook gestemd voor het milieu en om een vuist te maken tegen onder andere Rusland, China en de Verenigde Staten."

Gonnie van Zutphen: "We moeten ons recht gebruiken om te stemmen en het bepaald toch een beetje wat er in Nederland wordt beslist.

Eric Staals: "Omdat het kan!"

John van der Rijt: "Om je mening te laten horen."

Gerdy Moolenaar: "Vóór de euro en tegen de Nexit."

Els de Nachtegaal: "Het is een recht en als je niet stemt geef je de tegenpartij een kans. Mijn moeder heeft mij verteld om gebruik te maken van het stemmen en om te stemmen op vrouwen.

Dhr. Wiegerink: "Omdat we het recht hebben."

Dhr. en mevrouw Van de Wiel: "Iedereen heeft de plicht om te stemmen en dan moet je dat ook doen."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!