Afbeelding

Nieuwe koning bij Ontspanning

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse koningschieten bij Handboogvereniging Ontspanning. De oude koning, Piet van den Berg, opende de wedstrijd en leverde daarbij zijn titel in. Er werd geschoten in drie categorieen: recurve, hout en compound. Bij zes of meer deelnemers in een categorie kun je koning worden, anders word je hoogste schutter. Dit jaar was er dus alleen een recurvekoning.

Na een voorronde van 30 pijlen werden afvalrondes geschoten. Iedere ronde vallen 4 schutters af, totdat er uiteindelijk vier overblijven. Deze laatste vier schieten finalerondes om te bepalen wie er koning wordt. Dit jaar ging de koningstitel, na een spannende finale, naar Patrick Bouman. Jan van Bergen kwam net een paar punten tekort in de finale en werd prins. De strijd om het ridderschap werd gewonnen door Simon Boersbroek en Martie Verhoeven werd 4e. De prestigieuze 9e plaats ging naar Jeroen Kragten en de 15e plaats was voor Wilco Wijnen. De overige schutters in volgorde: Frans van de Braak, René van Erp, Marjelein Verhoeven, Karin de Jong, Rob Naus, Jan Versantvoort, Jerica van de Mortel, Jan Gordijn, Jos van der Veer, Piet van den Berg en Ray Matuszewski.
Er waren vier houtschutters. De hoogste schutter was Agnes Vissers, gevolgd door Michael Moonen, Frans Temmink en Jos van den Berg. Bij de compoundschutters was Paul van de Mortel hoogste schutter en Wil Kivits tweede.

Op dinsdag schoot de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaar was Mart Verhoeven met 210 punten. De overige scores: Ron Spijker 162, Piet van de Steen 152 en de houtschutters: Toon Hermes 159, Carlo de Wit 143, Antoon Vervoort 133 en Frans Temmink 90.
Op woensdagavond schoot de jeugd de derde wedstrijd om de krokuscup. Hierbij moeten er zoveel mogelijk zevens worden geschoten. De dagwinst ging naar Mika Verhoeven met 133 punten en 7x7. De overige scores: Jelt de Bie 167; 5x7, Simon Boersbroek 202; 3x7, Roos Kragten 211; 2x7 en Ray Matuszewski 193; 1x7.
In het weekend waren twee veldwedstrijden. Theo Passier schoot een tweedaagse in Vertus (Frankrijk). Met een score van 373 en 377, totaal 750 punten werd hij derde bij de heren veteranen compound.
Agnes Vissers schoot een veldronde in Tienray. Met een score van 86 punten werd zij derde bij de dames traditioneel.
Kristin Davies schoot de Lowlands Shootout in Zoetermeer. Met een score van 535 ging zij als 8e geplaatst naar de finales. Uiteindelijk bleef zij 8e bij de dames recurve.

Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.