Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b58558
Foto: Hans van den Wijngaard

4 mei herdenking 2019: "In vrijheid kiezen"

Sint-Oedenrode - Misschien zou het wel eens goed zijn als we ons af zouden vragen of we wel goed beseffen wat het betekent om in vrede en vrijheid te kunnen leven.

Om dat heerlijke gevoel te ervaren om vrij te zijn. Het is een bijzonder goed, onze vrijheid, iets waar we niet dagelijks mee bezig zijn en niet dagelijks bij stil staan. Wij vinden het maar een heel normale zaak, zo vanzelfsprekend, dat we zomaar in vrede en vrijheid jarig kunnen zijn, dat we zomaar in vrijheid rond kunnen lopen en fietsen, dat onze kinderen en kleinkinderen zomaar in alle vrijheid buiten kunnen spelen en dat we zomaar in vrijheid van elkaar kunnen houden.
Daarom is het zo goed dat we daar één keer per jaar aan herinnerd worden en om er bij stil te staan dat vrijheid en vrede niet altijd zo vanzelfsprekend was en is.
Oranje Vereniging Sint-Oedenrode en de werkgroep 4 mei Herdenking nodigt u van harte uit om samen met ons en met vele anderen er juist nu wél even bij stil te staan. Iedereen is op zaterdag 4 mei welkom in het Atrium aan de Deken van Erpstraat, Gebouw B, waar om 18.30 uur een herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden m.m.v. pianist Jos Friedrich, koor Aurora, het Sint-Jorisgilde en de Scouting. Om 19.30 uur start de stille tocht naar het monument bij de Hambrug. Daar zal de vlag halfstok worden gehesen en zal Wethouder Coby v.d. Pas en de voorzitter van de Oranjevereniging Peter de Koning kort stilstaan bij het thema van dit jaar. Voorleeskampioene Marisa v.d. Oever zal het gedicht voordragen "Vandaag en Morgen". Na de "Taptoe", de twee minuten stilte en het Wilhelmus, door Muziekvereniging Meierijstad, zullen er kransen en bloemen gelegd worden bij het monument ter ere van hen die omkwamen uit Sint-Oedenrode, voor onze vrede. U vindt vrede en vrijheid toch ook belangrijk? Laat het zien op zaterdag 4 mei.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!