De kinderen zijn druk aan het sporten.
De kinderen zijn druk aan het sporten.

Alle sporten zijn leuk

Algemeen Onderwijs / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Een gezellige sportieve drukte vandaag bij sportcentrum van den Oever. Petro Rijkers, buurtsportcoach in Sint-Oedenrode, nodigde kinderen van kinderopvang de Verbinding uit om een dagje te komen sporten.

De kinderen kregen vier verschillende sportclinics; breakdance, vechtsport, squash en kinderfitness. In groepjes van zeven leerden ze op een leuke manier alles over de verschillende sporten. 'Welke sport vond je nu het leukste?' werd ze gevraagd. Er was maar één overduidelijk antwoord: Allemaal!
Rijkers houdt zich bezig met sporten met kinderen. Voornamelijk op kinderopvangen en bassischolen, maar ook via andere projecten binnen gemeente Meierijstad, zoals sportevenementen. Zo wil de gemeente sporten stimuleren onder kinderen, volwassen en ouderen. Voor kinderen is het belangrijk dat ze verschillende sporten leren kennen. De kans dat ze dan überhaupt gaan sporten is dan een stuk groter.
De buurtsportcoach en de gemeente houden op 11 juli een straatvoetbaltoernooi in het centrum van Sint-Oedenrode. Je kunt deelnemen in twee verschillende poules. Eén poule in de leeftijd 8 t/m 10 jaar en één poule in de leeftijd 11 en 12 jaar. Het zal een 4 tegen 4 toernooi worden. Deelname is geheel gratis. Meer informatie hierover volgt later. Als laatste zoeken zij ook verbinding met de sportvereniging. Dus heb je hulp nodig als sportvereniging of wil je iets anders? Neem dan contact op met buurtsportcoach@deverbinding-sintoedenrode.nl. De kinderen van kinderopvang de Verbinding hebben in ieder geval een leuke sportieve middag gehad.


 

Afbeelding