Regien (l) en Jaap de Groot (r) tijdens de aankomst in 2018
Regien (l) en Jaap de Groot (r) tijdens de aankomst in 2018 Foto: familie De Groot

Het hele jaar werken voor Alpe d'HuZes

Algemeen

Er komt wat bij kijken om vijfduizend wandelaars en fietsers op één dag de Alpe d'Huez, of beter de Alpe d'HuZes te laten beklimmen. Jaap de Groot uit Sint-Oedenrode weet er alles van. Sinds enkele jaren zit hij in het bestuur van de organiserende stichting Alpe d'HuZes. Samen met zijn vrouw Regien, die eveneens vrijwilliger is, is Jaap het hele jaar door meerdere uren per week met de Alpe d'HuZes bezig. Met de aanstaande editie van donderdag 6 juni in het vooruitzicht sprak DeMooiRooiKrant met Jaap en Regien.

Sinds twee jaar nemen Jaap en Regien een deel van de organisatie van het evenement op zich. Maar al sinds 2012 is Jaap ook een trouwe deelnemer aan 'de Alpe', zoals hij het evenement zelf noemt. "Het begon allemaal in 2010, toen Regien met borstkanker werd geconfronteerd. Pas dan ga je je realiseren hoe belangrijk gezondheid is", vertelt hij. "Het begon allemaal op een verjaardagsfeestje ergens in november 2011. Min of meer bij toeval kwam het idee ter sprake, omdat deelname voor Regien een goede revalidatietherapie zou zijn. Binnen de kortste keren gaf een aantal feestgangers , aan mee te doen. Tja, als je iets belooft, dan moet je dat ook doen en zo heb ik toen in februari een fiets gekocht en ben gaan trainen

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant

Wilt u Jaap steunen? Dat kan, alle kleine beetjes helpen om uiteindelijk deze ziekte geneesbaar te krijgen. (www.opgevenisgeenoptie.nl deelnemer Jaap de Groot).

Jaap (l) en Regien de Groot (r) druk in overleg voor de volgende Alpe d'Huzes