Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fa295b
Foto: Photographer: Monique van der Steen fotografie
Meierijstad

Aanmeldingen Fioretti College lopen storm

Meierijstad - Op 11, 12 en 13 maart konden toekomstige brugklassers zich weer inschrijven op het Fioretti College. De achtstegroepers uit Veghel en omgeving maakten massaal gebruik van deze gelegenheid. Enkele honderden leerlingen kwamen samen met hun ouders naar de school om hun aanmeldingsformulier in te leveren. Daar zaten tientallen docenten klaar om de gegevens te controleren, een praatje te maken en de inschrijving in orde te maken.

"Na drie dagen staat de totaalstand op ruim 280 aanmeldingen", geeft locatiedirecteur Clemens Geenen aan. Hoewel er in de regio sprake is van krimp, hebben zich dit jaar dus meer leerlingen op het Fioretti College aangemeld dan vorig jaar. Kwam dit als een verrassing? "Het winnen van de Brabantse Onderwijsprijs, de waardering 'superschool' in weekblad Elsevier en de zeer drukbezochte Open Dag waren al voortekenen dat onze school er goed voor staat. Het is uiteraard een mooie waardering dat dit nu ook bekrachtigd wordt met een fantastische aanmelding."
Wanneer krijgen ouders officieel bericht? Clemens Geenen: "De komende weken buigt onze toelatingscommissie zich over alle dossiers en worden de basisscholen bezocht om leerlingen door te spreken. In de week voor de meivakantie krijgen de ouders bericht op welk niveau hun kind geplaatst kan worden. De leerlingen maken vervolgens op 12 juni kennis met hun nieuwe klasgenoten en de mentor."
Tot slot voegt de trotse locatiedirecteur hieraan toe: "Wij danken alle ouders en leerlingen voor hun vertrouwen in onze school en wensen hen uiteraard nog een mooie afronding van hun basisschoolperiode."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!