Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 2b576c
update Bedrijfsnieuws

Nog weken onzekerheid voor Intertoys Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode – Het zijn moeilijke dagen voor Intertoys Nederland, maar door het overnamenieuws door een Portugees bedrijf gloort er hoop. "Vandaag horen we meer als het goed is", vertelt Luuk de Wit, bedrijfsleider van het filiaal in Sint-Oedenrode op vrijdagochtend. In de middag kwam een lijst online met daarop de winkels die gaan sluiten. Daarop staat geen Sint-Oedenrode. Goed nieuws zou je zeggen, maar de reactie van woordvoerder David Brillenslijper geeft nog geen reden tot juichen.  

"Op de lijst staat Sint-Oedenrode niet vernoemd, dus die winkel gaat niet sluiten, maar….", zegt Brillenslijper er achteraan. "Voorlopig niet in ieder geval. Het kan zijn dat de lijst de komende weken nog wordt uitgebreid. Daarom kunnen we het filiaal in Sint-Oedenrode nog geen finaal uitsluitsel geven." Volgens Brillenslijper lopen landelijk nog gesprekken met pand- en winkeleigenaren waardoor sommige situaties nog kunnen veranderen.
Samen met zijn personeel leeft De Wit op dit moment in onzekerheid. "Het spookt nogal vandaag, maar nu we nog niks weten, houden we hoop. Ook al lijkt het er op dat we niet hoeven te sluiten, is het vooral erg balen dat we de komende tijd nog in onzekerheid zitten. Het blijft billenknijpen voor mij en het team. Vooral voor Gerry en Liesbeth hoop ik dat deze winkel open mag blijven. Zij werken hier al 25 jaar. Maar natuurlijk is het ook belangrijk voor Sint-Oedenrode. Dit is een beste locatie en als er weer een winkel dicht gaat, wordt het er niet beter op. Het is belangrijk dat de mensen hier speelgoed hier kunnen blijven kopen."

Vandaag werd bekend gemaakt dat Intertoys een doorstart maakt. Green Swan, een Portugese speelgoedspecialist, neemt een groot deel over. Zo'n 91 winkels gaan sluiten en ongeveer de helft van het personeel - moet vertrekken. Bij Intertoys Nederland werken 3200 mensen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!