Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d977c8
Foto:
Kunst en Cultuur

Expositie Yvonne Wittebrood

Sint-Oedenrode - Het Roois Kultuur Kontakt houdt een expositie van kunstenares Yvonne Wittebrood. De opening is zondag 17 maart om 15.00 uur. De kunstenares is geboren in Best, heeft een aantal jaren in Sint-Oedenrode gewoond en is nu woonachtig in Nuenen. Tekenen en schilderen horen bij haar leven. Na haar gymnasium heeft zij de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid gevolgd en afgerond. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt.

Als docente en als kunstenares heeft ze altijd belangstelling gehad voor de mens in al haar facetten, maar ook in relatie tot de wereld. Andere culturen, die ze ontmoette tijdens haar reizen, vormen regelmatig de inspiratiebron voor haar werk. Maar ook dieren hebben haar interesse en komen tot leven op haar doeken. Haar werk is altijd figuratief, warm van kleur en qua compositie op eigen wijze samengesteld met beelden uit de werkelijkheid. Haar gevoel speelt hierbij een grote rol. Ze schildert met acryl, waaraan materialen zoals zand, kralen of verpakkingsmaterialen zijn toegevoegd.
Naast vrij werk maakt ze ook portretten in opdracht. Het zijn "spiegels van de werkelijkheid" met oog voor detail. Deze portretten roepen vaak emotionele reacties op bij de opdrachtgever, omdat ze probeert vanuit haar hart, het karakter van de persoon op doek vast te leggen.
Het Roois Kultuur Kontakt hoopt dat u met veel plezier haar schilderijen zult bekijken en daarin iets van de passie herkent waarmee Yvonne schildert.
De expositie duurt tot 24 april. U bent van Harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken tijdens de openingstijden van Mariendael.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!