Logo mooirooi.nl
Ellen van den Warenburg doet een gehoortest bij haar zus Jetty.   | Fotonummer: 3e79f3
Ellen van den Warenburg doet een gehoortest bij haar zus Jetty. (Foto: Jos van Nunen)
Op de koffie bij...

Horen, zien en…. horen

Sint-Oedenrode - Dat je tijdens Carnaval je gesprekspartner niet helemaal verstaat is niet zo vreemd. De muziek kan aardig hard staan. Zie je de Carnavalswagens niet helemaal scherp? Dat zou wel eens aan de drank kunnen liggen. Het zijn op dat moment geen redenen om naar Optiek Moonen te gaan. Overigens is dat tijdens Carnaval sowieso geen optie, want eigenaressen Jetty en Ellen van de Warenburg zijn fervente Carnavalsvierders. Heb je ná Carnaval blijvend last van je gehoor of je ogen? Dan is het verstandig om het eens te laten checken door deze dames. Ze timmeren aan de weg, daarom liep ik er deze week binnen voor een bakje koffie…

Door: Jeroen van de Sande

Poging 2. Bij mijn eerdere poging van die dag, was een vertegenwoordiger mij net voor. Hij liet Jetty en Ellen de laatste brillentrends zien. De dames doen de inkoop compleet zelf en dat vereist enige concentratie. Mijn tweede poging is wel raak. Achterin de prachtige zaak hebben de opticiens een grote werkruimte. Je zou het een atelier kunnen noemen, want ze maken er mooie dingen, vooral functioneel trouwens. Ik krijg koffie (met iets lekkers, ik had wel zin in een koekje) en ik duik direct de wereld in die Optiek Moonen heet. Al snel merk ik dat de zussen het over het complete plaatje willen hebben met wat extra focus op het gehoor.

Ellen is gediplomeerd triage audicien en kan er daarom veel over vertellen. Optiek Moonen heeft zich de laatste maanden flink ontwikkeld en verder uitgebreid op het gebied van gehoor. Er is een geluidsdichte meetcabine geïnstalleerd, waardoor een gehoortest in alle stilte kan verlopen zonder hinder van omgevingsgeluiden. "Daar zijn we erg trots op", glimt Ellen. "De meetcabine elimineert het omgevingsgeluid zodat de audicien een goede gehoortest kan afnemen. Een goede hoortoestelaanpassing begint bij een accurate hoortest. Met deze cabine verloopt dat optimaal. Daarnaast beschikken wij over apparatuur die precies meet hoe het geluid bij het trommelvlies aankomt en of dat overeenkomt met de hoortest. Kortom, wanneer de hoortoestellen zijn aangepast kunnen we nu controleren of ze ook daadwerkelijk op het gewenste niveau staan." Een hoortest bij Optiek Moonen is altijd gratis en vrijblijvend. Voorafgaand aan de aanschaf van een hoorstoestel, krijgt u deze op proef mee naar huis om uit te proberen. Ellen blijft zich richten op haar (potentiële) klanten. "Voor klachten die wijzen op tinnitus kunt u eveneens bij Optiek Moonen terecht. Voor tinnitus, een piep of suis in het oor gepaard met gehoorverlies, zijn diverse oplossingen denkbaar. Wij kijken samen met u waar behoefte aan is."

Mooi om te horen dat de dames hier tijd, kennis en kunde in geïnvesteerd hebben. Eerlijk gezegd dwalen we daarna soms wat af. We zien ons zelf al met Leuk da ge d'r band in een café staan, maar dat duurt nog een paar dagen. Eerst serieuze zaken, want er is iets onder de februarizon waar de dames over het willen hebben: nachtlenzen. Behalve de ruime en zeer gevarieerde voorraad in brillen (waarvan ze de glazen overigens zelf slijpen) biedt Optiek Moonen ook lenzen aan, waarvan de nachtlens dus een paradepaardje is. "Door 's nachts de lens in te doen, krijgt je oog de tijd om zich op de juiste manier te vormen, waardoor je de volgende dag weer scherp ziet. Naarmate de dag vordert verandert de vorm weer. Daarom moet je ze 's nachts weer in doen. Voor veel mensen is dit een geweldige oplossing", tipt Jetty. Voorheen kwamen mensen met een sterkte tot -4 in aanmerking. Dat is voortaan opgerekt naar een sterkte van -6, waardoor de doelgroep nog groter wordt. "Het nieuwe is dat er voortaan ook multifocale nachtlenzen zijn!" voegt Ellen er aan toe.

Wat mij betreft is het altijd de moeite waard om eens binnen te lopen bij Optiek Moonen. Ook als je geen problemen hebt met je zicht of met je gehoor. Heb je daar wel last van? Dan heb je geluk dat je in ieder geval altijd geholpen wordt door een kundige opticien met een dorpsgevoel. Bij het verhaal van Ellen dat ze onlangs een oud vrouwtje terug heeft gebracht naar Odendael begint mijn Rooise hart in ieder geval sneller te kloppen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!