Afbeelding

Taxi van Kronenburg kiest de groene weg

Algemeen

Sint-Oedenrode / Liempde - Je hebt deze moderne bolides misschien al zien rijden. Ze zijn in het trotse bezit van Taxi van Kronenburg uit Liempde. Daarmee laat eigenaar Martijn van Kronenburg zien dat hij de groene weg is ingeslagen. Een vooruitstrevende beslissing die past bij het taxibedrijf.

Het is niet de enige stap vooruit die gemaakt is. Onlangs is Taxi van Kronenburg verhuisd binnen de thuisbasis Liempde. Van de Bergstraat naar een gloednieuw pand aan De Schoren. Martijn is beretrots: "Dit pand biedt betere mogelijkheden voor onze kantoorwerkzaamheden, zoals de planners. We hebben daar nu meer plek voor, waardoor de indeling logischer is en onze mensen fijner werken." Het nieuwe pand heeft een wachtruimte voor bezoekers en een werkplaats voor onderhoud van het indrukwekkende wagenpark van zo'n zestig(!) auto's. Daarnaast is er een oplaadpunt voor de drie elektrische Kia's, die ongeveer 220 kilometer kunnen rijden met een volle accu. Martijn: "Ze rijden vooral de kortere ritten hier door de regio en in deze mooie natuurlijke omgeving zorgen wij voor minder uitstoot. Onze klanten zijn verrast als ze opgehaald worden door een elektrische auto. De reacties die we krijgen, zijn erg positief. Ze zijn vooral positief over de in- en uitstap en rijcomfort van de elektrische auto's."
Martijn houdt de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid goed in de gaten. Hij wil voorloper zijn en heeft daarom zo zijn ambities. "Uiteindelijk denk ik dat waterstof het gaat winnen van elektrisch rijden, maar zo ver is het nog lang niet. Over twintig jaar wil ik met mijn complete wagenpark groen rijden. De komende jaren ga ik voor tien tot twintig procent van onze auto's." Dan is er nog flink werk aan de winkel, want zijn wagenpark blijft maar groeien. Van vijftien naar zestig in vier jaar tijd en volgens de in Sint-Oedenrode woonachtige ondernemer zit er meer groei aan te komen.
Waar zit hem die groei dan in? Natuurlijk in de particuliere markt, zoals zakelijke ritten, maar vooral ook in leerlingenvervoer, vervoer van andere groepen tijdens de diverse festivals in de regio en zittend ziekenvervoer naar de ziekenhuizen voor CZ en VGZ. Daar zijn wij contractleverancier voor. Daar zijn onze chauffeurs voor opgeleid." Een ander sterk punt van Taxi van Kronenburg is luchthavenvervoer. "Dat kan al tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Ik zal een voorbeeld noemen: als acht personen met ons in een taxibus op en neer naar Schiphol gaan, dan kost dat slechts €35,50 per persoon. En er is volop ruimte voor alle tassen en koffers!" Er wordt wel eens gezegd dat taxi's duur zijn, maar die vlieger gaat in dit geval niet op. Bovendien bevat de website van Taxi van Kronenburg een makkelijke omrekenfunctie waarmee van te voren duidelijk wordt wat je voor een rit gaat betalen. Het wordt eens temeer duidelijk: Taxi van Kronenburg rijdt voorop!