Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4ebbb7
Foto:
Sport

Cito de bal, VV Nijnsel de punten

Nijnsel - Gunde VV Nijnsel / TVE Reclame 1 zondagmiddag de bal aan Cito? Of was het de kwaliteit van de gasten, waardoor de thuisclub vaak moest toekijken? Moeilijke vraag, maar het werd wel duidelijk wie het meest effectief was. Dat was de koploper.

Een schot voorlangs was het allereerste wapenfeit van Cito in de derde minuut van de wedstrijd. Het gaf de intenties aan van de club uit Oss, waar weer eens veel nieuwe gezichten rondliepen. Cito bungelt ergens onderin, maar voetballend deed het amper iets onder voor koploper Nijnsel. Echter stond de organisatie van hoofdtrainer Tim de Wert een stuk sterker en kwam individuele kwaliteit boven dobberen. Een voorbeeld: Stefan Hulsen die in de zevende minuut vanuit de draai een snoeiharde krul in de linkeronderhoek afleverde. Weer zeven minuten later was het de man in vorm die onbedoeld een assist gaf. Rick van der Vleuten onderbrak met een blok de opbouw van Cito. De bal dwarrelde voor de voeten van John Egelmeers. Die bleef kalm, passeerde de keeper en maakte 0-2. De Sonse spits is weer helemaal terug na een irritante blessure. Dat is goed nieuws voor VV Nijnsel, want Egelmeers zorgt voor de nodige balans in het elftal. Zijn werklust en loopvermogen geeft extra power voorin. Ondersteuning die Hulsen goed kan gebruiken.
Zomermiddagvoetbal in februari? Het weer zorgde daarvoor en de spelers deden de rest. In de tweede helft probeerde Cito vanuit balbezit de muur van Nijnsel te doorbreken. De thuisploeg vond het wel prima en stelde er maar bar weinig tegenover. Hier en daar een plaagstootje, maar door de impasse twijfelde het publiek of het niet binnen PSV-Feyenoord zou gaan kijken. Daar was het niet veel beter, zo informeerde Twitter, dus dan maar wachten op een oprisping van de thuisploeg. Die kwam er nog eentje in de 78e minuut. Rens Hoppenbrouwers, die Egelmeers had afgelost, stormde alleen op de keeper af. Hij miste, maar in de herkansing gaf hij een prima assist waardoor Hulsen zijn tweede van de middag kon maken. Cito kreeg nog een beetje loon naar werken door te scoren, maar dat had vrijwel niemand meer in de gaten.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!