Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1bcdef
Foto:
Sport

Argo is scheidsrechter rijker

Sint-Oedenrode - Wat begon als met aantal cursusbijeenkomsten, resulteerde afgelopen zaterdag 12 januari in een nieuwe officialbevoegdheid voor Marianne van der Heijden. Marianne leidde onder toezicht van beoordelaars een regionale competitiewedstrijd 1e klasse in zwembad De Bongerd in Wageningen.

In de afgelopen periode heeft Marianne verschillende zwemwedstrijden moeten leiden waarop zij begeleid werd door ervaren scheidsrechters uit Brabant. Zaterdag 12 januari werd zij beoordeeld door twee scheidsrechters uit andere delen van het land.
Voor zwem- en waterpolovereniging Argo is het heel fijn om een KNZB-scheidsrechter in hun midden te hebben voor het organiseren van wedstrijden in de competitie en de 24-uurs zwemmarathon. En natuurlijk de eigen sprint- en clubkampioenschappen. Naast een scheidsrechter zijn er keerpuntcommissarissen, een starter, juryleden, kamprechters en tijdwaarnemers nodig om een wedstrijd te leiden.
Marianne is ongeveer tien jaar official bij de zwemafdeling van Argo. In de eerste jaren beperkte haar taak zich dat tot het opnemen van de tijd en het beoordelen van de keerpunten van zwemmers. Al vrij snel deed Marianne de vervolgopleiding tot jurylid en later kamprechter. In oktober 2016 is zij de cursus tot scheidsrechter gestart wat zij zaterdag met een positief resultaat heeft afgerond.
In 2013 werd Marianne, samen met haar man Adry die ook actief is als official, al eens uitgeroepen tot vrijwilligers van het jaar. Het huidige officialkorps van Argo heeft veel verschillende gediplomeerde vrijwilligers waarmee de wedstrijden vaak worden geleid door Argonauten. Een positie waar veel verenigingen jaloers op zijn!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!