Afbeelding
Foto: Monique van der Steen

Open Dag Zwijsen College

Algemeen

Meierijstad/Veghel - Op zaterdag 2 februari vindt de Open Dag voor basisschoolverlaters plaats op het Zwijsen College aan het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel. Het Zwijsen biedt aan alle leerlingen onderwijs op maat en iedere leerling werkt er op een eigen Chromebook. Leerlingen en hun ouders/verzorgers die dit willen ervaren, zijn van harte uitgenodigd. Tussen 10.00 en 14.00 uur staan de Zwijsenaren voor u klaar!

Dakpanklassen
Het Zwijsen College is een school voor havo en vwo. Onze dakpanklassen havo-mavo en havo-vwo stellen de vroege selectie een jaar uit en zorgen voor optimale ontwikkelkansen.

Bèta
In de onderbouw proberen we jongens én meisjes enthousiast te maken voor alle vormen van techniek of dat nu op het gebied van design, gezondheid of robotica is. Alle werelden van techniek komen voorbij in de  bètavakken. De leerlingen worden optimaal voorbereid op de digitale wereld met hun Chromebook door o.a. mediawijsheid en programmeren bij het vak informatica. In het spiksplinternieuwe bètalab leren leerlingen door te doen!

Fast Lane vwo+
Vwo-ers die van een uitdaging houden, kunnen kiezen voor één van de extra vakken: natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één of meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels (Cambridge) programma op hoog niveau af te sluiten. Vanzelfsprekend kan het vwo ook gewoon in zes jaren worden gedaan.

Vertrouwde sfeer en begeleiding
Tijdens de Open Dag kunt u de vertrouwde sfeer en prettige omgang ervaren. Wij zijn trots op onze goede begeleiding, waardoor de leerlingen minder vaak doubleren dan dat landelijk het geval is.

Open Dag: ontmoetingsplek
De Open Dag van het Zwijsen College heeft vooral het karakter van ontmoeting. Maak kennis met onze ervaringsdeskundigen (leerlingen, medewerkers en ouders), kijk rond of doe mee aan een rondleiding door het gebouw. Zo kunt u naar eigen behoefte informatie verzamelen en de sfeer proeven.

Meer informatie
Kijk op www.zwijsencollege.nl voor meer informatie.

Afbeelding