Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: dd7df7
Foto: Picasa

Bewegen maakt je fitter

Sint-Oedenrode - Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent dat we weer aan de slag kunnen met onze goede voornemens. Elk jaar willen we allemaal meer gaan bewegen. Bewegen helpt je om fit te worden en te blijven. In de winter heb je vaak de neiging om lekker binnen te blijven met de kachel aan. Daardoor is de maand januari voor vele een deprimerende tijd. Juist door binnen te blijven versterk je dit gevoel. Trek je niks aan van het koude weer en beweeg!

De winter is eigenlijk helemaal geen slechte periode om in actie te komen. Na alle feestdagen met oliebollen en een groot kerstdiner is het weer tijd om in actie te komen. Voldoende bewegen betekent niet dat je helemaal buiten adem hoeft te raken. Een rondje met de hond wandelen kan je al zien als bewegen.

Bewegen is niet alleen goed voor het figuur. Maar helpt ook tegen stress. Veel mensen hebben veel stress na de drukke decembermaand. Door veel te bewegen en naar buiten te gaan kan je dit loslaten. Het is bewezen dat  lichamelijk actief bezig zijn, verband houdt met een betere lichamelijke- en geestelijke gezondheid.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!