Afbeelding
Foto: Bart van der Heijden

Maestro Rooi, aanstaande zaterdag in De Beurs

Algemeen

Sint-Oedenrode - Aankomende zaterdag is het zover. Kandidaten gaan voor de eerste keer de strijd aan voor de titel Maestro van Rooi.

De afgelopen weken hebben Lin Schakenraad, Jeanne Hendriks, Sander van de Ven en Bas van Turnhout hard gewerkt met het orkest om alle dirigeerkunsten onder de knie te krijgen. Zij hebben hun uiterste best gedaan om een leuke show voor te bereiden. Om de week kregen zij de mogelijkheid om samen met dirigent Dick-Jan Veerbeek voor het orkest te gaan staan. Om daar met het dirigeerstokje de muzikanten te drillen om de muziek er op de juiste manier uit te krijgen. Met een masterclass wist Dick-Jan ze alle kneepjes van het vak uit te leggen en konden ze daarna aan de slag met het orkest. Tijdens deze avonden hebben ze allerlei tips en tricks gekregen en gebeurde er vele grappige en knappe momenten waar zowel de musici als de Maestro zelf enorm veel lol hadden. Alles is vastgelegd op camera voor de show. Aanstaande zaterdagavond zullen de Rooienaren gejureerd worden door een drietal juryleden welke ieder op verschillende aspecten gaat beoordelen. Natuurlijk moet de muziek kloppen, maar er wordt ook gelet op overtuigingskracht en de show die zij gaan neerzetten.

De jury zal bestaan uit eigen dirigent Dick-Jan Veerbeek, de leermeester zelf die ze alle know how heeft gegeven om een echte Maestro te worden. Gerrit van Roosmalen zal gaan letten op hoe zij overkomen op het publiek. Natuurlijk weet Gerrit er altijd zelf ook een mooie show van te maken, dus wie kan dat beter beoordelen dan hij? En last but not least: Brechje van den Brand, afgestudeerd aan het conservatorium. Zij zal gaan beoordelen op muzikaliteit en performance. Naast deze driekoppige jury zal ook het publiek haar stem mogen uitbrengen. Wie vinden zij de beste Maestro? Op de achterkant van het entreekaartje staan daarvoor de vakjes waarop zij na de uitgevoerde nummers kunnen aankruisen wie voor hen de winnaar wordt. De presentatoren van deze avond zijn het in Rooi welbekende duo "Barend & Barend", Richard Markus en John Schellekens. Zij zullen de Maestro's gaan ondervragen en het publiek entertainen op hun ludieke manier, door de avond heen. Via interactieve beelden kan het publiek de Maestro's volgen. Er zal namelijk een camera geplaatst worden te midden van het orkest zodat iedereen de dirigent kan ervaren zoals de musici uit het orkest dat doen. Erg belangrijk natuurlijk, zodat iedereen zijn of haar oordeel kan geven over hoe ze het gedaan hebben.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij De Beurs, Optiek Moonen en Gerits Mode. Kosten € 7,50 per stuk. Een hele leuke en spannende avond uit, dus zorg dat u nog een kaartje bemachtigd voor deze avond in de Beurs, aanvang 20.00 uur zaal open 19.30 uur. Haal ze dus vlug en ben erbij op deze onvergetelijke en leuke avond. Maestro Rooi, door en voor Rooienaren.