Afbeelding

Rob van Helden verzorgt bloemen bij Brits Koninklijk huwelijk

Algemeen

Sint-Oedenrode – Geboren Rooienaar Rob van Helden is door de Britse prinses Eugenie of York en Mr Jack Brooksbank uitgekozen om de bloemen in de kerk te verzorgen tijdens hun huwelijk van vandaag.

Het paar trouwt in de St. George's Chapel. De bloemendisplays in de St George's Chapel zijn gemaakt met gebladerte en bloeiende takken, lokaal verkregen van Windsor Great Park, gecombineerd met rozen, spuitrozen, hortensia's, dahlia's en bessen. De ontwerpen weerspiegelen de rijke en levendige tonen van de herfst en zullen ook Liquid Amber-bomen bevatten. Van Helden: "Het was het grootste voorrecht en de eer om de bloemen voor prinses Eugenie en Jack op hun trouwdag te maken. Haar Koninklijke Hoogheid is vanaf het begin zeer betrokken geweest en heeft meegewerkt aan het herfstthema. Het hele ontwerpteam voor bloemen en ik wens prinses Eugenie en Jack onze hartelijke felicitaties en we hopen dat ze een magische trouwdag hebben. "
Van Helden is één van de meest bekende designers op het gebied van bloemen en planten in het Verenigd Koninkrijk, maar ook daarbuiten. Hij kreeg vaker klussen van het koningshuis en van grote artiesten, zoals Elton John. De bloemenexpert verhuisde 31 jaar geleden naar Londen, waar hij vanuit zijn auto zijn bloemisterij begon. Nu wordt hij ondersteund door een team, waaronder zijn zuster Patrice van Helden – Oakes.