Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 38bc9e
Foto: Manon Donkers
Human Interest

Odendael hangt vlag uit voor Coming Out Day

Sint-Oedenrode - Ook ouderen kunnen homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Daar staan we vaak niet bij stil, zelfs professionele medewerkers in de ouderenzorg niet. Vandaag is het Coming Out Day. Wereldwijd wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Odendael hangt daarom vandaag de vlag uit en het is tevens een mooi moment om het project 'De Roze Loper' aan te stippen.

Voor een intern nieuwsblaadje van Odendael ging Emmy van Haastrecht op bezoek bij Ingrid Gevers. Zij is werkzaam voor BrabantZorg en coördinator van dit project in regio Meierijstad. "Als Odendael, als heel Brabantzorg beter gezegd, streven wij ernaar dat iedereen in onze huizen kan zijn wie hij of zij is en wil zijn. Dat geldt voor zowel bewoners als medewerkers", vertelt Ingrid.

Ze vertelt dat De Roze Loper een landelijk project is om ervoor te zorgen dat ook lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) zich thuis en veilig voelen in de ouderenzorg. Veel mensen die vóór de Tweede Wereldoorlog geboren zijn, konden er niet voor uitkomen dat ze anders geaard waren. Het werd vaak gezien als een ziekte of zelfs een misdaad als je niet gewoon als iedereen was, dus heteroseksueel, trouwde en kinderen kreeg. Er rustte een enorm taboe op. Het mocht niet van de omgeving, ook de kerk wees het af. Je liep een groot risico om buitengesloten te worden en te worden gediscrimineerd. Ook nu nog durven ouderen niet gemakkelijk uit te komen voor hun gevoelens op dit precaire terrein. Ze houden zich liever onzichtbaar.  

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!