Afbeelding

Tip van de prins: Uitgekleed

Algemeen

Sint-Oedenrode -  We zijn over de helft. Vandaag alweer de zesde van elf tips. Tijd voor een korte resumé. Het zijn feestneuzen die niet op elkaar lijken. Ze hebben het wel allebei al een keer gedaan. De Neije is het zelfs al drie keer geweest. En na drie keer heb je dan zeker ook vaak hetzelfde gehoord. Begint er al een lampje te branden? Misschien dat tip 6 nog een zetje in de goede richting kan geven.

Tip 6: Ze hebbe ze nie in hunne jas zitten

Wat hebben ze niet in hun jas zitten? Hebben ze geen zakken in hun nieuwe carnavalsjassen? Wellicht zijn ze die vergeten er in te maken toen ze onlangs een nieuw tenue hebben aangeschaft voor hun carnavalsclub. Tegenwoordig verruilen veel clubs hun boerenkiel voor een stijlvolle jas. Of gaat het hier om een doktersjas, een lab-jas of een stofjas? Als er geen zakken in zitten kunnen ze hun handen er ook niet insteken. Dat is dan wel weer positief. Het zijn dus mensen die graag hun handen uit de mouwen steken en graag een steentje bijdragen aan van allerlei activiteiten. Als ze geen zakken hebben, kunnen ze hun ogen ook niet in de zak hebben. Het is vast een duo dat hun ogen graag de kost geeft en geniet van alle mooie dingen die gebeuren tijdens het geweldige carnavalsfeest in Papgat.

Het kan ook zijn dat de mot niet in hun jas zit. Met andere woorden dat hun carnavalsjasje nog jaarlijks gebruikt wordt en zo niet de kans krijgt om aangevreten te worden door de motten of ander ongedierte. Ook sommige dieren doen 's zomers figuurlijk hun jas uit. Een schapenboer zou zomaar een kudde zonder jasje van bont kunnen hebben op dit moment. Of hebben hun honden net een trimbeurt gehad en daarmee hun jasje uitgedaan? Piepers kun je ook jassen, of te wel je ontdoet ze van hun jasje. Maar wat geschilde aardappels nou met een prins carnaval te maken zouden kunnen hebben? Het is nog steeds gissen en gokken.

Een gokje wagen? Of is het al helemaal duidelijk? Geef dan de namen van de neije prins en zijn adjudant door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.

Voor de puzzelaars onder ons: de gekleurde letter bij deze tip vormt na 11 weken een extra aanwijzing