Logo mooirooi.nl
Willemke (aan de) Pap   | Fotonummer: 7ae415
Willemke (aan de) Pap

Haalde Willemke Pap nog een streek uit?

Sint-Oedenrode- Het Roois Theater speelde vrijdagavond de première van 'Het verzonnen leven van Willemke Pap' in de Gasthuishoeve. Willemke Pap, het alter ego van Wilhelm van der Hagen, stond bekend om de grappen en grollen die hij uithaalde. Grappen en grollen die naar verluid wel eens over het randje gingen.

Het zo'n tweehonderd koppen tellende publiek kon vrijdagavond genieten van een geweldige première. De ruim twintig spelers van 'Het Roois Theater' vertolkten hun rol met verve. De schrijvers van het script Emile Kalmann, Pauline Verstraten en Mark van de Veerdonk gaven op verschillende momenten typische Rooise situaties en omstandigheden een plaats. Niet alleen de historische Wilhelm van der Hagen had een rol, maar ook andere bekende Rooienaren passeerden de revue.

Laatste grol van Van der Hagen?
Of de stroomuitval in de Gasthuishoeve van vrijdagavond toeval was of een laatste streek van Van der Hagen kan niemand zeggen. Maar het was zeker een streek die de naamgever van het toneelstuk uit had kunnen halen. Eerst de stroom laten uitvallen en zodra de regie de muzikanten van de Neultuuters op het podium heeft om de extra pauze muzikaal in te laten vullen het licht weer aan te laten gaan.

Vanavond om halfacht is de tweede voorstelling en ook komend weekend zijn er op vrijdag- en zaterdagavond nog uitvoeringen. Kaarten voor deze voorstellingen zijn nog beperkt verkrijgbaar op de website www.rooistheater.com. Voor wie geen internet heeft zijn er ook bij 't Paperas en het VVV-kantoor kaarten te koop.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!