Afbeelding

Goede prestatie Van Osta op circuit Lausitzring

Algemeen

Sint-Oedenrode / Duitsland - Vrijdag 14 september reisde Mike van Osta met het Amigo Racing Team af naar de Lausitzring in Duitsland voor het zesde race event in het ZAC kampioenschap Supersport 1000.

Zaterdags werden er vijf vrije trainingen gereden, waarvan de snelste tijd in de eerste vier trainingen werd aangehouden voor de kwalificatie. In de eerste training was het nog zoeken naar grip op de baan, deze was nog koud en natuurlijk onbekend. Na vier trainingen was de beste tijd van de Rooienaar genoeg voor een tweede startplaats in de eerste race. In deze race werd hij uiteindelijk derde.
Zondags moest er opnieuw gekwalificeerd worden voor race twee. Na drie vrije trainingen mocht Mike vanaf P4 starten in race twee. Na een kopstart werd hij ingehaald door enkele snelle rijders en heeft hij hard terug moeten vechten om uiteindelijk als eerste over de streep te komen. Wat een spannende race. De resultaten uit twee races leverden een mooie beker voor de tweede plaats op. Mike staat nu derde in het kampioenschap met nog een race event te gaan op 15 oktober op Circuit Assen.