Afbeelding
Foto: Wies Habraken

"Bridgen is niet zomaar een kaartspel"

Algemeen

Sint-Oedenrode - "Reken er maar op dat je verslaafd wordt aan het bridgen", zegt bridgeleraar Joop Muller uitbundig. Elf jaar geleden is hij zelf begonnen met bridgen, nu geeft hij met veel enthousiasme les aan beginners. Bridgen is niet zomaar een kaartspel. Het is verdomd lastig om onder de knie te krijgen en uitgeleerd ben je nooit!

Door: Wies Habraken

Mijn allereerste interview bij DeMooiRooiKrant was deze met Joop. Ik had netjes al mijn vragen voorbereid. Uiteindelijk heb ik maar twee vragen gesteld. Na de eerste vraag waren we al snel een half uur verder. Ik keek op mijn blaadje en zag nog maar één vraag die Joop nog niet uit zichzelf had beantwoord. En ook over die vraag kon hij weer veel vertellen. Ik zei eerlijk tegen Joop dat ik zelf nog nooit had gebridged en dus nog niet wist hoe het precies in elkaar zat. Het liefst wilde hij mij meteen alle spelregels uitleggen.
Elf jaar geleden begon de Ollander met bridgen. Eigenlijk was hij een man van het rikken. Bridgen was nog onbekend terrein. ''Ik ben een rikker en dat bridgen, zie ik niet zitten'' zei hij altijd vastberaden. Tot hij een keer samen met zijn vrouw en twee kennissen besloot om toch bridgelessen te nemen. ''We werden zo snel fanatiek dat we niet meer wilden stoppen", geeft Joop toe.
Met een groepje van vier sloten ze zich aan bij een van de bridgeclubs in Rooi. Er waren genoeg bridgeclubs om uit te kiezen. Alleen hadden de meesten maar twee tot vier leden. Joop snapte daar niks van. Er is volgens hem namelijk niks leuker dan een potje goed bridgen.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week