Lars en Roel met hun bekers.

Einde open water seizoen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 15 september stond voor Roel Janssen en Lars Diesch de laatste open water wedstrijd van het seizoen 2018 op de agenda.

Deze wedstrijd georganiseerd door zwemvereniging Arethusa werd gezwommen in "de Lithse Ham" in Oss. Roel zwom op de 500 meter schoolslag naar een vijfde plaats in een persoonlijk record van 7.59.80 en op de 1000 meter schoolslag naar een podiumplaats in een persoonlijk record van 16.15.43. Beide tijden waren goed voor een clubrecord.
In het Brabantbeker Junioren klassement werd Roel uiteindelijk derde en hiervoor mocht hij een mooie beker ophalen. Met 5500 meter schoolslag heeft Roel ook het landelijk klassement vol gezwommen en eindigde hier op de zevende plaats.
Voor Lars stond wederom de 2000 meter schoolslag op het programma. Hij wist na een constante race als tweede aan te tikken in een nieuwe persoonlijk recordtijd van 36.03.01. Lars, uitkomend in het Jeugd klassement, werd na vier wedstrijden in Brabant keurig tweede en heeft daarvoor ook een mooie beker in ontvangst genomen.
Na de laatste open water wedstrijd op zaterdag werd zondag meteen de eerste "binnen" wedstrijd gezwommen, de Solo in het Feel Fit Center in Nuenen. Acht zwemmers namen hier aan deel. Zij behaalden drie keer een tweede plaats en één keer een derde plaats. Er werden negen persoonlijke records gezwommen. Na afloop van deze wedstrijd werden de medailles van het vorige seizoen uitgereikt. Naomi van der Post, Anne Janssen en Leonie Habraken ontvingen een gouden medaille. Luuk Janssen ontving een aanmoedigingsmedaille.