Logo mooirooi.nl
Een actiefoto van Julian.   | Fotonummer: c42b6a
Een actiefoto van Julian.
Sport

Wit Russisch avontuur voor jonge waterpoloër

Op 24 augustus reisde onze dorpsgenoot Julian van Oorschodt samen met zijn teamgenoten van Jong Oranje af naar Minsk (Wit-Rusland) waar van 26 augustus t/m 2 september de Europese Jeugdkampioenschappen Waterpolo O19 werden gehouden.

Oranje was ingedeeld in een poule, tezamen met Servië, Rusland en Groot-Britannië. De eerste wedstrijd vond meteen plaats tegen titelhouder Servië dat met 11-5 te sterk was voor de Oranje jongens. Desalniettemin werd aan deze wedstrijd een positief gevoel overgehouden omdat Oranje op de eerste periode na nagenoeg gelijkwaardig was. Hierna volgde een zege op Groot Brittannië dat met 10-4 verslagen werd. Met name in het begin van de wedstrijd werden de Britten op grote achterstand gezet. De derde wedstrijd was een loodzwaar en beslissend duel tegen Rusland. Na een uitstekende wedstrijd konden de Oranjemannen helaas niet voor een verrassing zorgen en werden zij met 9-7 net verslagen. Er werd goed gespeeld tegen dit topland maar nadat de tegenstander er letterlijk en figuurlijk de tanden inzette werd de strijd alsnog in hun voordeel beslist.
Hierdoor werd Nederland derde in de poule en moest er in de kruiswedstrijd gespeeld worden tegen een ander topland, Montenegro. De Montenegrijnen speelden met twee A-internationals die ook bij het EK in Barcelona actief waren en gaven weinig kansen weg. Nederland kon het niveau van de vorige wedstrijd tegen de Russen niet herhalen en verloor uiteindelijk met 10-4. Daarna werd de volgende wedstrijd tegen Frankrijk na een 6-6 gelijkspel alsnog via strafworpen verloren. "Geweldig jammer dat we nadat we zo goed waren teruggekomen uiteindelijk in de strafworpenserie verliezen. Over de inzet ben ik uitermate tevreden, de jongens hebben echt alles gegeven" aldus de bondscoach. Uiteindelijk werd in de laatste wedstrijd tegen Turkije gestreden om de 11e plek. Geregeld keek Nederland tegen een achterstand aan, werd er telkens weer teruggekomen maar even zo vaak liep Turkije weer uit. Door een 7-9 nederlaag eindigden de Oranje jongens uiteindelijk als twaalfde. De eindconclusie van de bondscoach luidde dat de jongens hard gewerkt hebben, maar steeds net tekort kwamen. "Het is wel positief dat tegen toplanden als Servië en Rusland geen grote nederlagen werden geleden. Dat verschil is kleiner geworden. Al met al was het een mooie ervaring!"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!