Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b717dc
Human Interest

Drie keer Mont Ventoux op één dag

Sint-Oedenrode - Enkele weken geleden publiceerden we een aangrijpend interview met Martijn en Linda van Lieshout. In 2014 werd bij Linda een hersentumor geconstateerd. Sindsdien staat het leven van het jonge gezin op zijn kop. Ze krijgen veel steun van vrienden en familie. Veel van hen stapten het afgelopen jaar op de fiets om mee te doen aan Ventoux3. Een geldinzamelingsactie voor onderzoek tegen hersentumoren, maar ook een grote sportieve uitdaging.

Martijn, Richard, Christine, Michiel, Miranda, Bart en Hans wisten waar ze aan begonnen. Het doel? Drie keer beklimmen van de beruchte berg Mont Ventoux en dat op één dag! Om dat bereiken was een trainingsschema op zijn plaats. Dat werd gemaakt en zoveel mogelijk uitgevoerd. Uiteraard ging het met pieken en dalen, letterlijk en figuurlijk. Het behoeft namelijk de nodige discipline, ook in de wintermaanden, toen de sportschool opgezocht werd. Uiteindelijk stonden ze allemaal goed getraind aan de start, afgelopen 7 september.

De berg werd drie keer bedwongen. Vanuit Bedoin, Malaucène en Sault. Het was erg zwaar... maar het gaf een enorme voldoening voor de fietsers toen ze het volbrachten! De fietsers waren onder de indruk van het grote aantal supporters dat op de been was, ondanks de kou en de wind. Daar zijn zij - en natuurlijk ook Martijn en Linda - hen enorm dankbaar voor. Het klappen en schreeuwen heeft de wielrenners enorm geholpen om de top te bereiken.
Het team wil graag nog het volgende kwijt: "We hebben als team zeventien keer de top bereikt én ruim €11.000 sponsorgeld gegenereerd. Het evenement Ventoux3 heeft in totaal ruim 2,5 ton opgebracht. Dank aan iedereen die ons heeft gesponsord en daardoor een steentje heeft bijgedragen aan onderzoek tegen hersentumoren. Allemaal hartelijk dank!


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!