Afbeelding

Van aardbeienvlek tot covermodel?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ze werd geboren met aardbeienvlekken in haar gezichtje. Ook wel hemangioom genoemd. Toen had niemand verwacht dat Sielke van der Burgt uit Sint-Oedenrode op haar vijftiende kans zou maken op een verkiezing als covermodel. Iedereen kan haar helpen dit doel te bereiken door op haar te stemmen.

Jarenlang heeft het gezicht van Sielke 'dichtgezeten' door de aardbeienvlek. De doctoren vertelde haar dat de vlek op haar zestiende helemaal weg zou kunnen zijn. Gelukkig voor Sielke is dat al eerder het geval. De tiener heeft geen intentie om model te worden, maar toch deed ze met een vriendin mee aan een fotoshoot bij PicturePeople Fotostudios. Deze foto kwam daar knallend uit naar voren en natuurlijk is vooral Sielke er extra trots op door wat ze heeft meegemaakt. Als ze de meeste likes krijgt (Stem via deze link >>>) dan maakt de jongedame kans om op de cover te verschijnen van een magazine dat de fotostudio uit gaat brengen. Tot en met 16 september kan gestemd worden. Een dag later wordt de uitslag bekend gemaakt.

Een hemangioom is een goedaardige woekering van bloedvaten (goedaardige tumoren). Ze kunnen in alle organen voorkomen. In de huid liggende hemangiomen zijn meestal erg zichtbaar als paarse of rode vlekken of bobbels. In het begin van iemands leven kan het heel gevaarlijk zijn, want het groeit van binnen en van buiten. Bij Sielke bestond de mogelijkheid dat er hemangiomen in haar heel of hersenen zouden komen. Gelukkig werd dat op een gegeven moment uitgesloten. Nu is ze vooral trots dat ze kan laten zien dat het probleem na jaren weg kan zijn. Zo wil ze een voorbeeld zijn voor jonge kinderen die ook een aardbeienvlek hebben.