Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

16 september "Remember September""

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vanuit het Oranjecomité is een werkgroep "Remember September" ontstaan die de taak op zich neemt om de bevrijding van ons dorp op een waardige manier te herdenken..

De commissie bestaat uit de volgende personen, Ed Steenbakkers, Hans Vervoort, Eric van Aarle, Jurgen Swinkels, Ine Meulmans en Rinus van der Heijden. Verschillende ideeën en plannen zijn al op tafel gekomen om volgend jaar met 75 jaar bevrijding uit te voeren. Dit gaan ze doen in samenwerking met de omliggende dorpen in Meierijstad. Het belooft een groots evenement te worden waarbij ze proberen alle leeftijden erbij te betrekken.

Maar eerst gaan ze op zondag 16 september de bevrijding herdenken die 74 jaar geleden plaats heeft gevonden. De herdenking zal plaatsvinden bij het Airborne monument op de Corridor en op het kerkhof. Aanvang van de herdenking is om 13.00 uur.
Na afloop is er gelegenheid om op Odendael onder het genot van een kopje koffie nog even gezellig na te buurten. Het complete programma staat volgende week in DeMooiRooiKrant.

De organisatie stelt het zeer op prijs als u een bloem meebrengt om op de monumenten neer te leggen en ziet u graag op 16 september.