Rhode 2 in finale voor plaats in hoofdklasse

Sint-Oedenrode - Na de knappe winst in Meersen speelt zondag 17 juni om 12.00 u Rhode 2 tegen Erp 2 voor een plaats in de reserve hoofdklasse. Deze wedstrijd wordt in Erp gespeeld.

De wedstrijd in Meersen tegen Meersen 2 werd uiteindelijk gewonnen met strafschoppen nadat de wedstrijd in 1 – 1 geëindigd was en ook na verlenging was de stand gelijk omdat beide ploegen nog eenmaal scoorden. In de strafschoppenserie scoorde Rhode 5 maal en omdat doelman Ard Groenendijk knap de tweede strafschop van Meersen had gestopt, werd Rhode de winnaar.
De wedstrijd was een heerlijke pot voetbal van beide kanten. Meersen begon sterk, combineerde vlot en was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Geleidelijk aan nam Rhode het initiatief over en creëerde ook kansen. In de eenenveertigste minuut kwam Rhode op voorsprong door een kopbal van Hemke Voets die een terugkaatsende bal van de lat beheerst in kopte. Rhode kreeg meteen kansen om de voorsprong te vergroten. Serge Voss zag zijn schot gered en na een knappe aanval ging de kopbal van Glenn van Lieshout rakelings langs.
In de tweede helft kreeg Rhode de beste kansen om de voorsprong uit te breiden, helaas werden deze kansen niet benut en dan blijft de tegenstander loeren op de gelijkmaker. In de achtenzestigste minuut viel de 1 – 1 door een geplaatst hard schot vanaf de zestien meter. Vervolgens kregen beide ploegen nog kansen om op voorsprong te komen, er werd echter niet meer gescoord.
In de verlenging scoorden beide ploegen nog eenmaal. In de eerste helft van de verlenging schoot Michel Daniëls Rhode op voorsprong, in de tweede helft scoorde Meersen de 2 – 2, Toch was Rhode nog dicht bij de overwinning via de verdienstelijke JO-17 invaller Wout Rovers, maar helaas lukte het hem niet te scoren zodat strafschoppen de winnaar moest bepalen. Uiteindelijk kwam hierdoor de overwinning terecht bij de ploeg die hierop het meeste aanspraak mocht maken.